CIO


Till NetOnNet söker vi nu en visionär och affärsorienterad CIO, som vill vara var med på den spännande resan att bygga framtidens retail-bolag.
NetOnNet ser på IT och digitalisering som möjliggörare för att kunna leverera en exceptionellt positiv kundupplevelse, idag och i framtiden.
För att möjliggöra innovation och snabba tester arbetar NetOnNet agilt, och integrerar IT som en drivande del i utvecklingen av affären.
Tjänsten är en nyckelroll i företagets fortsatta utveckling, framgång och tillväxt.


Huvudsakliga ansvarsområden

I CIO:s ansvar ingår utveckling, förvaltning och support av verksamhetens IT-lösningar, samt att tillsammans med bolaget driva digitalisering och ständigt vidareutveckla bolagets arbete med BI och dataanalys. IT arbetar nära affären, i starkt samarbete med alla delar av företaget och är en central möjliggörare.

I ansvaret ingår även att säkerställa att bolaget ligger långt fram gällande teknik och driva den utvecklingen framåt i linje med bolagets övergripande mål.

En av de viktigaste uppgifterna för CIO är att säkerställa att nya och befintliga system och lösningar skapar värde, samspelar, är skalbara och kostnadseffektiva. NetOnNet har stort fokus på utveckling och en hög utvecklingstakt. För att stötta detta har bolaget en egen utvecklingsorganisation som både utvecklar och anpassar flertalet av de system (exempelvis e-handelsplattform och affärssystem) som möjliggör den ledande position inom e-handel och omnikanal som NetOnNet har.

Du ansvarar för att säkerställa att NetOnNets infrastruktur är stabil, säker och tillgänglig dygnet runt 365-dagar om året. En stor del av IT-miljön förvaltas idag i egen regi för att säkerställa driftsäkra och kostnadseffektiva lösning.

Vidare ingår ett tydligt ansvar för, och del, i att nå bolagets övergripande mål inom tillväxt, skalbarhet och tjänstefiering. För att lyckas med det brinner du för att få IT-avdelningen att ständigt prestera bättre och bättre.

Som CIO på NetOnNet leder du tillsammans med dina områdeschefer IT-organisationen med f n ca 30 personer.

Du arbetar nära VD, rapporterar till, VD, och ingår i NetOnNets ledningsgrupp.

Profil, bakgrund och personliga egenskaper

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning. Du har god affärsförståelse samt gedigen kunskap och erfarenhet av e-handel och utveckling av digital försäljning. Vidare har du ett brinnande intresse för digital utveckling och kundlojalitet.

Erfarenhet av retail eller tjänsteföretag är ett plus, men inget krav.

Nödvändigt är att du har erfarenhet av att driva digitaliserings- och förändringsarbete. Du bör även vara en van förändringledare, med god erfarenhet av att ta idé till verklighet. Du har med fördel tidigare arbetat med affärsutvecklings-projekt ,där IT är en viktig del i affärsprocessen.

Då omfattande utvecklingsarbete sker i egen regi är det viktigt att du har erfarenhet och förståelse för att leda utvecklingsorganisationer. Övergripande kunskap om agila metoder, systemutvecklingsprocesser och systemarkitektur är ett krav.

Du är nyfiken, vetgirig och har ett stort intresse för teknik och digitalisering. Du kan sålla bland alla buzz-words och säkerställa att NetOnNets IT-miljö hela tiden utvecklas och ligger i framkant för att stödja dagens och morgondagens kundbehov.

Vidare är du van att testa nya koncept, enkel snabbt och smidigt. Du har en analytisk höjd, och kan se samband och potential i olika koncept, samt arbeta strukturerat för att nå bolagets mål. Du har ett strategiskt och analytiskt mind-set, liksom förmåga att höja blicken och se rätt väg framåt. Du är lösningsorienterad, och kan bryta ner komplexa problem och hitta enkla, smarta lösningar.

Som ledare är du trygg och prestigelös, och skapar starkt engagemang genom god kommunikation samt att inspirera och motivera dina medarbetare.

NetOnNets arbete präglas av fyra värdeord - Enkla, Ärliga, Nytänkande och Tillsammans - ledstjärnor i vardagen när det kommer till hur företagets medarbetare agerar, fattar beslut och tar sig an uppgifter. För NetOnNet är det viktigt att du känner igen dig i värdeorden, och kan applicera dem i ditt arbete.

Vi håller löpande intervjuer, varför vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt.

Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta Eva Winberg Tydén på telefon 070 424 5110 eller mail eva@wesgroup.se.


På NetOnNet är fascinationen för hemelektronik obegränsad. Därför ser NetOnNet till att fler får tillgång till hemelektronik i sin vardag, genom att erbjuda ett attraktivt utbud, på ett enkelt och smidigt sätt, till så lågt pris som möjligt. Det är utgångspunkten i företagets affärsidé, och det som sedan starten 1999 gör NetOnNet till kundernas självklara val.

För NetOnNets duktiga och inspirerande medarbetare är kunden och utbudet den stora passionen. Medarbetarna ställer höga krav på sig själva, och arbetar alltid med stort engagemang. Det brinnande intresset gör det roligt på arbetet, roligt tillsammans.

Kreativitet, innovation, utveckling och förändring uppmuntras, liksom modet att tänka nytt och testa, för att stå redo inför framtidens utmaningar.

Genom att gå sin egen väg utmanar NetOnNet branschen, och skapar en egen tydlig framgångsresa.