HR-Chef till Winningtemp


Winningtemp är ett snabbt växande tech-bolag med vision att skapa bättre och mer effektiva organisationer. Just nu rekryterar Wes en driven och affärsinriktad HR chef som kommer få en nyckelroll i att ta HR arbetet på Winningtemp till nästa nivå. Vi söker en driven person med erfarenhet av att driva och skala upp HR arbetet i ett mindre men växande bolag.


Övergripande Uppdragsbeskrivning
Winningtemp är på jakt efter en HR-chef som är redo att ta sig an utmaningen att leda och utveckla HR-funktionen på Winningtemp. Målet är att fortsätta bygga en stark, innovativ och resultatdriven organisation där medarbetarna växer tillsammans med bolaget.

Som HR-chef förväntas du kunna utveckla, implementera och driva igenom strategier för effektivt kunna skala upp organisationen, hemma och på nya marknader och säkerställa att tillväxten sker i enlighet med Winningtemp värderingar, positionering och företagskultur. Du leder alla viktiga HR initiativ och har förmågan att exekvera på strategier genom att också vara hands- on i ditt ledarskap och i förändringsarbetet.

I rollen som HR-chef har du en viktig roll i att skala upp bolaget genom HR processer som får människorna att växa i bolaget, känna sig utmanade i sina roller och trygga i sitt ledarskap. Du kommer vara en viktig förebild och synlig ambassadör för den fortsatt höga ambitionen, samt för bolagets värderingar och kultur. I ditt närmaste team leder du även två Talent Acquisition Managers och en Employee Experience Manager. Två drivna och engagerade medarbetare som är vana vid att arbeta självständigt. Som ledare är det därför fokus på att leda och inspirera de till ett fortsatt utvecklande arbete och bidrag till Winningtemp resa. Winningtemp har kontor på flera platser, det kommer därför vara viktigt att HR chefen även är tillgänglig för de övriga kontoren både i Sverige men även utomlands vilket innebär att en del resor kommer ingå i tjänsten.

För att bli lyckosam som HR Chef på Winningtemp kommer självständig genomförandedriv, beslutskraft och förmågan att bidra i en snabbväxande entreprenöriell organisation vara avgörande. Det är viktigt att man har stor förståelse för affären och en mycket god strategisk och analytisk höjd men samtidigt gilla det operativa arbetet och vara en i teamet. Du arbetar nära VD och ledningsgruppen och bidrar med strategi och vision för såväl HR funktionen som för hela bolaget i den fortsatta expansionen.

Övergripande huvudansvar
- På ett strategiskt och operativt plan leda och implementera Winningtemp HR strategi, processer och policys i den fortsatta expansionen.
- Kontinuerligt utveckla effektiva, innovativa och professionella HR processer för att säkerställa snabbrörlighet, flexibilitet och en kultur som stödjer affären och den snabba expansionen.
- Vara en ambassadör och driva initiativ som bidrar till ett attraktivt employer brand som står ut och attraherar engagerade och högpresterande personer.
- Utveckla en performance-driven organisation där medarbetarna har tydliga mål och KPI:s.

Profil och personliga egenskaper
- Trygg och prestigelös ledare med ett starkt ”vi-tänk” och förmåga att bygga tillit och trygghet internt och externt.
- Strategisk och analytisk stark men samtidigt ha ett operativt driv med förmågan att exekvera på mål och strategier.
- Kommunikativt stark och förmåga att driva förändringsledning kopplat till intern kultur och värderingar.
- Beslutsam och god förmåga att fatta självständiga beslut, visa riktning samt skapa tydlighet i organisationen.
- Framåtdrivande självgående och engagerad person som både kan ställa höga krav och utmana men samtidigt också inspirera.
- Entreprenöriell anda med en innovativ approach samt intresse för vara med om att driva något stort.
- God organisation- och planeringsförmåga där struktur och noggrannhet är i fokus.

Bakgrund och Erfarenhet
- 10+ år inom HR/People Management med erfarenhet av att leda mindre team.
- Bred kunskap om alla HR-relaterade områden som tex Talent Management, Culture & Values, Compensation & Benefits, Training & Development, samt arbetsrättsfrågor.
- Erfarenhet av att arbeta med HR och organisationsutveckling i ett snabbväxande
tillväxtbolag med ett internationellt sammanhang
- Erfarenhet av att leda processer som bygger högpresterande team och resultatfokus i
en växande organisation.
- Erfarenhet av att ha arbetat i en kommersiell roll tidigare tex inom sälj är ett stort plus.
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt relevant akademisk utbildning.

Övrigt
Ansvarig seniorkonsult: Nusin Cilgin Björklund: nusin@wesgroup.se
För mer information om Winningtemp: http://www.winningtemp.com

Tillträde: Så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Om Winningtemp
Winningtemp grundades 2014 och är ett svenskt innovationsföretag med en tydlig ambition att skapa bättre och mer effektiva organisationer genom att erbjuda idag marknadens mest avancerade plattform och lösning för styrning och optimering av personalresurser.

Med utgångspunkt från fler än 600 vetenskapliga studier hjälper bolagets AI-baserade plattform chefer och ledare att i realtid visualisera medarbetarnas utveckling och agera utifrån insikter som stärker engagemang och förbättrar prestationer.

Winningtemp är idag en av marknadsledarna inom sin kategori och har nu över 100 000 dagliga användare i över 20 länder. Bolaget står inför fortsatt tillväxt och har en tydlig ambition att leda utvecklingen på marknaden genom att erbjuda marknadens bästa och innovativa HR plattform och det främsta valet för konsumenterna både i Sverige men också internationellt.

Winningtemp omsätter idag närmare 50 Milj SEK och har en ambition att fördubbla omsättning inom 1-2 års sikt. I bolagets ägarstruktur finns idag utöver grundarna, exempelvis även Bonnier Ventures, Frog Capital Norrsken och Almi Invest.

Winningtemp består idag av en dynamisk organisation med ett starkt driv och engagemang för bolaget och resan framåt. Idag arbetar närmare ett 70-tal medarbetare fördelat på kontoren i Göteborg, Stockholm, Oslo och London. Under 2021 planeras en fördubbling av organisationen.