Denna tjänst är redan tillsatt


Redaktionschef till SVT Sápmi


Är du en engagerad och kommunikativ ledare med stor förståelse för samisk kultur, samhälle och språk?

Vi söker en driven Redaktionschef till SVT Sápmi som kommer leda arbetet med att fortsätta utveckla Sápmi till en nyhetsorienterad redaktion som bidrar till att synliggöra Sápmi och andra urfolksfrågor i såväl det samiska som nationella nyhetsutbudet.

Läs mer om rollen och ansök här: www.wesgroup.se


Om rollen

Som Redaktionschef är uppdraget att leda redaktionen och fortsätta utveckla SVT Sápmi till att vara den viktigaste informations- och nyhetskällan till det som händer i Sápmi och inom andra urfolksområden, att säkra kvalificerad journalistik på samtliga plattformar och att synliggöra Sápmi och andra urfolksfrågor i såväl det samiska som det nationella nyhetsutbudet. Inom kort inleds ett utvecklingsarbete som syftar till ytterligare utveckla SVT Sápmis nyhetserbjudande, både online och i TV. Detta blir en viktig uppgift för den nya chefen. I arbetet ingår också att fortsätta utvecklingen av samarbetet med Sveriges Radio och med de samiska redaktionerna inom NRK och Yle.

Tjänsten är direkt underställd Programchefen för lokala nyheter och minoritetsnyheter inom SVT och ingår i dennes ledningsgrupp. Lokala nyheter och minoritetsnyheter ingår i Nyhetsdivisionen.

Övergripande ansvarsområden:
- Som Redaktionschef kommer man vara ansvarig utgivare för nyhetsprogrammet Ođđasat. Ditt uppdrag är att säkra ett angeläget nyhetsutbud både online och i TV, samt att synliggöra samiska nyheter i det nationella nyhetsutbudet. 
- Arbetet som redaktionschef innebär även personalansvar samt ansvar för budget och arbetsmiljö. Du är även platsansvarig på redaktionen på SVT-huset i Kiruna.

Erfarenhet och kunskap:
- God kunskap om Sápmi och urfolksvärlden
- Flerårig ledarerfarenhet samt erfarenhet av förändringsledning
- Kunskaper i journalistik är meriterande
- Kunskaper i ett eller flera av de samiska språken är meriterande
- Publicistisk erfarenhet är meriterande

Personliga egenskaper:
- Driven ledare med förmåga att motivera medarbetare, skapa engagemang och goda förutsättningar för att effektivt nå gemensamma mål.
- Initiativrik och handlingskraftig person som har förmåga att driva förändring och skapa resultat tillsammans med andra.
- Strukturerad person med en god organisationsförmåga, samt förmåga att sätta upp och följa upp på uppsatta mål.
- Lösningsorienterad ledare som är duktig på att skapa goda samarbeten och laganda i teamet.
- Tydlig och kommunikativ som ledare med en naturlig förmåga att bygga förtroende och utveckla relationer både internt och externt.
- Har ett inkluderande ledarskap och stor förståelse för hur medarbetares olikheter och varierande perspektiv kan bidra i arbetet.

SVT står för människors lika värde och det är därför viktigt att du delar de värderingarna.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och är placerad på SVT Sápmi i Kiruna.

I den här rekryteringsprocessen samarbetar vi med Wes, http://www.wesgroup.se
Sista ansökningsdag är 4:e oktober 2020.

För mer information om tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarig Rekryteringskonsult; Nusin Cilgin Björklund, 0709-81 67 44, nusin@wesgroup.se
SVTs uppdrag

SVT:s Public Service uppdrag är att garantera medborgarna ett brett utbud av program och tjänster via tv, webb och andra publiceringsformer. SVT:s utbud präglas av demokratiska och humanistiska värden, folkbildningsambitioner, mångfald och kvalitet.

SVT:s utbud ska vara tillgängligt för alla oavsett förutsättningar och bakgrund. SVT:s uppdrag är också att spegla hela landet.

Verksamheten bedrivs självständigt i förhållande till politiska, kommersiella och andra intressen i samhället. SVT ska granska och debattera det som händer i Sverige och omvärlden. SVT ska vara opartiskt, oberoende och sakligt. På SVT arbetar idag 2100 personer med att förverkliga detta.


Om SVT Sápmi

SVT Sápmi har en betydande roll som nyhetsmedlare inom Sápmi och det samiska samhället samt även i det nationella nyhetsutbudet. Uppdraget är att producera nyheter på samiska till Ođđasat, som är ett av NRK, SVT och Yle samproducerat nyhetsprogram.

Redaktionen producerar även sajten oddasat.se tillsammans med Sveriges Radio och bevakar angelägna frågor i hela Sápmi. Redaktionen består av ca 15 medarbetare, de flesta finns på redaktionen i Kiruna men SVT har även samiskspråkiga journalister i Luleå samt Stockholm.