VD


Vill du vara med på Sveriges häftigaste godisresa? Aroma Konfektyr söker en VD med placering i Stockholm.

Huvuduppdraget är att fortsätta den framgångsrika tillväxtresan genom att b.la omfördela produktmixen till mer förpackade premiumprodukter och fair trade,
sockerfritt och veganprodukter.

Ta chansen att bli del av det vinnande Aroma-teamet!


Om rollen
Aroma söker en ny VD som skall driva bolaget framåt i nära samarbete med kunder, fabriker och andra resurser. Rekryteringen är en ersättningsrekrytering. Nuvarande VD Olle Björkenström som kommer att gå över i rollen som arbetande Styrelseordförande.

Aroma söker en VD som är en stark ledare med bakgrund från marknadsföring och försäljning inom FMCG samt har en passion och intresse för produktion.

Summerat så handlar uppdraget om att fortsätta Aromas tillväxtresa genom att vara med att driva ett så effektivt bolag som möjligt, med en högkvalitativ produktion med i dagsläget en omsättning på ca 200 MSEK och ett 50 tal anställda.

Uppdraget innefattar även att höja lönsamheten genom att omfördela produktmixen till att innehålla mer förpackade produkter med högre marginal, mer premiumprodukter och att fortsätta produktutvecklingen mot fair trade, sockerfritt och vegangodis.

Personliga egenskaper
• Resultatinriktad, kommersiell och affärsdriven med förmåga att se nya lösningar och möjligheter.
• Mycket god kommunikatör med förmåga att förankra idéer, visioner och mål; såväl mot kunder som mot medarbetare.
• Analytisk, strategiskt stark och operativ med en förmåga att ha en helhetssyn på såväl bransch som bolag, organisation, försäljning och produkt.
• Positiv, energisk och lösningsorienterad.
• Affärsmässig; fattar beslut som skapar lönsamhet.
• Initiativkraft, att kunna lansera, förankra och driva igenom olika projekt och förändringar

Kompetens och erfarenhet
• Erfarenhet från ledarroller i resultatdrivna företag i näringslivet.
• Erfarenhet av strategisk försäljning och intresse för produktion.
• Gärna erfarenhet från ledarroll i ägarledda bolag.
• Erfarenhet av att driva förändringsledning.
• Erfarenhet av att leda och optimera sälj och säljprocesser.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Skarpnäck, Stockholm med regelbundna resor till övriga två produktionsanläggningar i Torshälla och Bengtsfors.

För mer information, kontakta ansvarig konsult Agnetha Dahlström på tel. 070-9737370, eller agnetha@wesgroup.se.


Om Aroma
Aroma är ett ledande svenskt konfektyrföretag med en lång historia som expanderat kraftigt de senaste 10 åren. Aroma är den tredje största godistillverkaren i Sverige efter Marabou i Upplands Väsby och Cloetta i Ljungsbro. Fabrikerna ligger i Stockholm, Eskilstuna och i Bengtsfors.

I dagsläget består majoriteten av tillverkningen av lösviktsgodis samtidigt som förpackat är en växande del av verksamheten.

De stora lösviktskunderna är Cloetta/Candyking, Ica, Axfood, Coop, Hulthen och Privab samt lösviktskoncept i övriga nordiska länder. Den förpackade verksamheten kommer i huvudsak från fabriken i Stockholm som är ledande i Sverige inom gelé. Geléhjärtan i hjärtask till Alla hjärtans dag, RättåGott påsar samt Aroma klassiker påsar är de viktigaste förpackade produkterna som säljs via en outsourcad säljkår från Conaxess samt av två egna säljare (KAM).

Fabrikerna i Stockholm och Eskilstuna är effektiva och konkurrenskraftiga. Fabriken i Bengtsfors (skum och choklad) förvärvades 2019 och är under effektivisering och även under företagsrekonstruktion.

Fabriken i Stockholm är på 3 000 kvm och ligger i framkant inom produktutveckling med Fairtrade sedan 2009, Ekologisk certifiering samt tillverkning av sockerfritt. En investering för att tillverka geléprodukter utan gelatin, dvs Vegangodis, är under uppstart.

I Eskilstuna finns en fabrik på 5 000 kvm och en linje som gör produkter som påminner om dajm och snickers. En linje för chokladpraliner är under uppstart, vilken har för avsikt att dubbla produktionen. Användning av palmolja upphörde under 2017 och den belgiska chokladen som används har högre kakaohalt (över 34%) än konkurrenterna.

I Bengtsfors finns den största fabriken på 10 000 kvm som hade 60 anställda vid förvärvet 2019. Produktionen är spridd på 6 linjer, varav de viktigaste producerar:

• Skum
• Skum överdraget med choklad
• Kola dragerat med choklad (Gräddkoladragé som även säljs av Cloetta under varumärket Kanolds gräddkola)
• Chokladgjutning

Organisation och kultur
Aroma har idag 50 antal anställda där 23 (plus 7–10 inhyrda) är lokaliserade i Stockholm, 12 i Torshälla och 15 i Bengtsfors.

Aromas ledningsgrupp består i dagsläget av VD, Försäljnings och marknadschef, kvalitetsansvarig och produktionsansvarig i Skarpnäck.

Kulturen kännetecknas av tillit, respekt och att allt är möjligt. På Aroma är alla operationella och lösningsorienterade.