Strateg med fokus på samhällskontakter


Är du en engagerad och kommunikativ person med erfarenhet av att bygga och utveckla goda relationer i samhället? Vi söker en strateg med fokus på samhällskontakter till SVT.


SVT Strategi ansvarar bland annat för företagets övergripande strategiarbete och ingår i ledningsenheten för SVT. Till avdelningen söker vi nu en strateg med inriktning mot samhällskontakter. Enheten består idag av 3-4 medarbetare som driver arbetet i samarbete övriga organisationen och ledningsenheten.

I den här rollen kommer arbetet i första hand vara riktat mot samhällsfrågor i bred bemärkelse, inklusive kontakter med aktörer i samhällsliv, näringsliv och kulturliv. Som strateg kommer du att tillsammans med övriga teamet utarbeta SVT:s position i olika frågor.

Du har breda kontaktytor internt och externt. Du representerar SVT i dialog och möten med intressegrupper, departement, myndigheter och motsvarande i första hand nationellt men även i vissa sammanhang internationellt. Arbetet består också i att genomföra mindre utredningar ta fram beslutsunderlag och debattinlägg.

Det förväntas därmed att du har en naturlig förmåga att kontinuerligt identifiera och utveckla relationer med relevanta aktörer och samhällskontakter samt är duktig på att kommunicera och förklara saker på ett enkelt sätt. Du har en bra omvärldsförståelse och ett genuint intresse för aktuella frågor inom politik, näringsliv och samhällsutveckling som berör SVT.

Du är en lagspelare och bidrar aktivt till att bygga upp ett mer strategiskt och långsiktigt arbete i teamet. Arbetet är självständigt, brett och varierande och det förväntas därför att man kan bidra både på en strategisk men också operativ nivå. Du rapporterar till SVT:s Strategichef.

Bakgrund och profil:

- något eller några års erfarenhet av liknande arbete inom näringslivet eller motsvarande, gärna inom SVTs verksamhetsområde, telekomområdet eller en angränsande verksamhet.
- erfaren skribent med förmåga att snabbt kunna författa texter av olika slag såsom debattinlägg, beslutsunderlag och presentationsmaterial.
- ett uttalat samhällsengagemang och intresse.
- erfarenhet av att hantera personer från olika kontaktytor och nivåer i samhället.
- erfarenhet av att representera en organisation på många olika nivåer och sammanhang.
- relevant akademisk utbildning.

Personliga egenskaper:

- en handlingskraftig person som kan leda och driva arbetsuppgifter självständigt och proaktivt.
- strategiskt synsätt och en god helhetssyn och samhällsförståelse.
- duktig på att samarbeta med personer både inom och utanför en organisation.
- en snabb men noggrann skribent samt förmåga att sammanfatta komplicerade frågor på tydligt sätt.
- strukturerad, initiativrik och prestigelös.
- gott omdöme samt en god förmåga att bygga förtroende och utveckla relationer.
- genuin vilja att arbeta tillsammans med andra människor oavsett bakgrund

SVT står för människors lika värde och det är därför viktigt att du delar de värderingarna.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och är placerad på SVT i Stockholm.

Sista ansökningsdag: 2020-06-30

För mer information om tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarig Rekryteringskonsult; Nusin Cilgin Björklund, 0709-81 67 44, nusin@wesgroup.se.OM SVT:s uppdrag

SVT:s Public Service uppdrag är att garantera medborgarna ett brett utbud av program och tjänster via tv, webb och andra publiceringsformer. SVT:s utbud präglas av demokratiska och humanistiska värden, folkbildningsambitioner, mångfald och kvalitet. SVT:s utbud ska vara tillgängligt för alla oavsett förutsättningar och bakgrund. SVT:s uppdrag är också att spegla hela landet.

Verksamheten bedrivs självständigt i förhållande till politiska, kommersiella och andra intressen i samhället. SVT ska granska och debattera det som händer i Sverige och omvärlden. SVT ska vara opartiskt, oberoende och sakligt. På SVT arbetar idag 2100 personer med att förverkliga detta.