CTO Rahmqvist


Har du erfarenhet av IT transformering? Är du duktig på IT-strategi, IT-drift och proaktiv systemutveckling? Vill du vara med på Rahmqvist spännande tillväxtresa?


Rahmqvist står inför nya utmaningar och är inne i en intressant utvecklingsfas där du kommer att erbjudas en ansvarsfull roll att vara med och utveckla Rahmqvists IT organisation. Rahmqvist har höga tillväxtambitioner som innefattar franchisekoncept och ytterligare internationell expansion.

Som CTO ingår du i Rahmqvists ledningsgrupp och förväntas bidra i ledningsarbetet på ett operativt och handlingskraftigt sätt. CTO rapporterar till CFO Johanna Hanski.

Sammanfattande rollbeskrivning

Som CTO förväntas du proaktivt driva IT som stöd till Rahmqvists huvudaffär genom smarta och kostnadseffektiva lösningar som gör att verksamheten kan fokusera ännu mer på kärnverksamheten. IT skall vara en möjliggörare för kärnverksamheten. Det är väsentlig att du obehindrat kan pendla mellan strategi och hands-on arbete med programmering och konfigurering av olika IT tjänster. Du har stor affärsförståelse och söker aktivt lösningar för att bidra till verksamhetens utveckling.

Rahmqvist är ett värderingsdrivet familjebolag med en enormt stark historia som drivs som ett start-up bolag, därför ser vi gärna att du är en person som ser möjligheten att utveckla IT på ett proaktivt sätt som gynnar hela verksamheten.

Arbetsuppgifter

• Ansvarig för IT verksamheten för Rahmqvist koncernens samtliga länder och marknader.

• Skapa nya digitala produkter som kan säljas i försäljningsbolagen som t ex Rahmqvist Cloud, arkiveringsprogram, digitala utbildningar och Happy Workday appen.

• Ansvarig för pågående systemuppgradering Microsoft Dynamics Nav och CRM för samtliga marknader.

• Leda och ansva för IT avdelningen som idag inkluderar två medarbetare.

• Proaktivt driva den strategiska IT-utvecklingen framåt för att spara kostnader.

• Agera rådgivare och inspiratör till ledningsgruppens medlemmar kring IT möjligheter och i övergripande IT-frågor.

• Äga och aktivt utveckla företagets IT-infrastruktur och arkitektur.

• Ansvara för att nödvändiga policys och standarder utvecklas, kommuniceras och följs upp.

• Ansvara för övergripande IT upphandlingar och avtal både för HW och SW.


Kompetens och erfarenhet

• > 5 års erfarenhet av en liknande roll.

• Tidigare erfarenhet av att ha personalansvar.

• Du har god kommunikativ förmåga samt ett affärsmässigt tänk.

• Det är meriterande med en fullstack utvecklar bakgrund.

• Flytande på svenska och engelska i tal och skrift.

• Goda kunskaper av SQL databaser, server setup/maintenance, Javascript

• Microsoft Azure

• CRM system setup och Mobile applications

• Microsoft Dynamics Nav

• C-Sharp + .Net

Personliga egenskaper

• En energifylld och social person med ett genuint intresse för andra människor.

• En effektiv doer med starkt driv som tar ägarskap.

• Driven, utåtriktad, prestigelös och ödmjuk.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Gåshaga på Lidingö.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Agnetha Dahlström via mail agnetha@wesgroup.se eller på 0709 73 73 70.OM RAHMQVIST

Rahmqvistgruppen är specialister på allt som har med arbetsplatser, kontorsmaterial och dess användning att göra. Rahmqvist utvecklar smarta produkter som hjälper deras kunder att arbeta effektivare och hälsosammare. Varje dag besöker de genom sina olika varumärken hundratals företag runt om i Europa och gör människors jobb lite enklare, tryggare och roligare.

Eric Rahmqvist AB är en internationell företagsgrupp bestående av nio varumärkesdivisioner och ca 400 anställda. Rahmqvist finns representerade i 16 länder och har egna försäljningsbolag i 10 länder. Tusentals produkter från deras specialutvecklade sortiment demonstreras och levereras dagligen till nöjda kunder runt om i världen. Detta ger Rahmqvist en unik kunskap om arbetsplatser och produktanvändning på fler marknader än den svenska. Dessa kunskaper använder de sedan i utvecklingen av nya tjänster och produkter.

Rahmqvist produktfilosofi är enkel. Rahmqvist nöjer sig aldrig med det som går att hitta i vanliga standardsortiment. Alla deras produkter utvecklas inom koncernen och har unika egenskaper. Rahmqvist investerar i egna verktyg hos sina tillverkare och all produktion sker enligt deras specifikationer gällande kvalitet och miljöpåverkan. Rahmqvist är som enda företag i branschen certifierade både för design, konstruktion och utveckling. Det garanterar produkter utvecklade med omtanke om dig som kund. Som specialister är det också Rahmqvist ansvar att finnas vid sina kunders sida. Därför kan produkter och tjänster enbart köpas när Rahmqvist besöker sina kunders arbetsplatser.

Organisation och kultur

Rahmqvists huvudkontor, produktutveckling och marknadsavdelning finns på Lidingö strax utanför Stockholm. Här utvecklas varor, tjänster och marknadsmaterial som sedan sprids vidare ut i organisationen internationellt. Rahmqvists lokalt styrda försäljningsbolag finns i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Schweiz, Österrike, Storbritannien, Estland och Lettland. Utöver sina försäljningskontor finns Rahmqvist representerade med sina produkter via andra distributörer och försäljningssätt i Hong Kong, Ryssland, Kina, Polen, Litauen, Sydafrika och Dubai.

Kulturen karaktäriseras av frihet under ansvar, familjekänsla, delegering, högt i tak och snabba beslut. Rahmqvist affärsmodell bygger på många små återkommande kunder. I Sverige har Rahmqvist ca 20 000 kunder men ser varje arbetsplats som en potentiell kund.