Chef Digital Innovation


Vill du driva den digitala omställningen inom ett viktigt område som rör hela samhället? Vill du utveckla servicetjänster anpassade för framtidens kunder inom sparande och pension? Har du erfarenhet av att med framgång leda team inom digital utveckling? Då kan du vara den vi söker till rollen som Chef Digital Innovation på Movestic Livförsäkring.


Bakgrund

Från uppstickare till etablerad aktör på pensions- och försäkringsmarknaden – det är Movestics resa sedan starten 2000. Framför sig har verksamheten nästa utmaning: att leda den digitala utvecklingen i branschen för att möta kunders behov och framtida förväntningar. Vill du driva den digitala omställningen inom ett viktigt område som rör hela samhället? Då är rollen som ansvarig för Marknad, CRM och Digitala kanaler en spännande möjlighet!

Chef Digital innovation

I den nyetablerade rollen som Chef för Digital innovation är du, tillsammans med ditt team, ansvarig för digitaliseringen av bolagets tjänster och ökad kundinteraktion. Enheten Digital Innovation består av Marknadschefen med sitt team bestående av två ytterligare medarbetare, funktionen CRM med en medarbetare och Digitala kanaler med en medarbetare. Du ingår i ledningsgruppen för Transformation och rapporterar till chefen för denna enhet.

Ambitionerna kring digital utveckling i Movestic är höga och en central del i företagets strategi. Med en ny webb för samarbetspartners lanserad och inom kort även en ny kundwebb är fokus nu på att förädla existerande digitala tjänster, tex fondvalsroboten MAIA, och utveckla nya som hjälper bolagets kunder och partners.

Utvecklingsarbetet drivs i nära samarbete med Movestics organisationer för Produkt & Försäljning och Kund & Process. Arbetet drivs både löpande och i projektform.

Då enheten Digital innovation är ny kommer du tillsammans med ditt team att få stor möjlighet att utforma arbetet. Movestic har höga mål och ambitioner och du förväntas ta stort ansvar för att driva digital innovation. Med korta beslutsvägar, öppenhet och agila arbetssätt sporras du till att utmana och utvecklas. Som stöd och bollplank har du många drivna, kompetenta och välkomnande kollegor som skapar en stark teamkänsla och ser till att jobbet blir roligt och inspirerande samtidigt som ni tillsammans utvecklar affären och företaget.

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av att utveckla digitala servicekoncept och där resultatet av dina insatser bidragit till att utmana i den bransch du verkat i. Du är en erfaren ledare med förmåga att självständigt leda arbetet inom ditt ansvarsområde. Du har en tydlig förmåga att kunna arbeta både strategiskt och operativt. Du bör även vara van vid att ha många olika kontaktytor, internt såväl som externt samt trivas med ett stort eget handlingsutrymme i ett bolag där du aldrig försvinner i mängden utan syns och blir uppskattad för det arbete du gör.

Arbetsuppgifter / Ansvarsområden

o Ansvar för att leda utvecklingen av Movestics digitala tjänsteutbud
o Strategiskt ansvar för marknadsnärvaron och inte minst den digitala
o Strategiskt ansvar för CRM

Kompetens / Erfarenhet

o Du har dokumenterad erfarenhet av att leda team inom digital utveckling
o Du har gedigen erfarenhet från digitalisering av tjänster med kundnytta i fokus
o Du har erfarenhet från Fintech, Insurtech, SaaS eller Cloudtjänster värderas högt
o Om du har branscherfarenhet från försäkring, bank eller finans är det meriterande
o Du är van att ta ansvar för hela leveransen
o Du har vana av att arbeta i en mindre organisation där frågeställningarna växlar mellan högt och lågt
o Du har relevant akademisk examen

Personliga egenskaper

o Mål- och resultatorienterad, med ett genuint intresse för hur teknik bidrar till verksamhetens och branschens utveckling
o Ser helheten och har förmåga att omvandla strategi till operativa handlingar
o Självständig med förmåga att proaktivt arbeta gentemot beslutsfattare i organisationen
o Förmåga att bygga förtroende och tillit gentemot kollegor och ledning
o Beslutsam, modig och tydlig med förmåga att hantera olika situationer.
o Hög kommunikativ- och analytisk förmåga.
o Social kompetens och lätt för att skapa nya kontakter
o En prestigelös person med företagets bästa i fokus.
o Hög integritet, etik och affärsmoral.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på kontoret i Stockholm.

För mer information om rollen kontakta Per Fornander, Senior konsult på Wes på telefon +46 (0) 703 167 765 eller via mail per@wesgroup.se

Om Movestic

Movestic leder den digitala omställningen i branschen och utvecklar lösningar för framtidens kunder inom sparande och pension. Med genuin omsorg om kunderna gör Movestic det enkelt för dem att engagera sig och ta personligt ansvar för sin pension, sitt försäkringsskydd och sitt sparande.

Movestic Livförsäkring AB erbjuder ett heltäckande sortiment av sparprodukter och trygghetsförsäkringar. Inom sparande och pension bedriver bolaget verksamhet inom fondförsäkring, med inriktning på tjänstepension samt privat och företagsägd kapitalförsäkring.

På risksidan bedrivs verksamhet inom liv-, olycksfalls- och sjukförsäkringsområdet. Movestic Livförsäkring AB är sedan juli 2009 ett helägt dotterbolag till det brittiska bolaget Chesnara plc med säte i Preston, England. Med sin finansiella styrka och offensiva strategi är Chesnara en optimal ägare. Det är extra tryggt för kunderna att hela styrelsen består av ledamöter med lång och kvalificerad erfarenhet från försäkringsbranschen. Chesnara är ett brittiskt bolag, noterat på London Stock Exchange.

Verksamheten

Movestic erbjuder personligt anpassat privat sparande, försäkringsskydd och tjänstepension för privatpersoner och för företagare. Vad som är anpassat för var och en förändras över tid och så gör även Movestic s tjänster och produkter. Movestic tror att återkommande finansiell rådgivning ökar sannolikheten för ett bra ekonomiskt skydd och erbjuder därför sina produkter och tjänster i kombination med rådgivning, via licensierade förmedlare och via digitala tjänster.

Innovativ utmanare

Movestic har sedan starten 2000 vuxit från noll i förvaltat kapital till över 30 miljarder SEK och till en portfölj om ca 350 000 försäkringar. Detta har man lyckats med genom att utmana branschen med entreprenörskap och affärsmässighet i fokus. Nu står verksamheten inför nästa utmaning - att leda den digitala utvecklingen i branschen med utgångspunkt i kundens behov och framtida förväntningar. Ett exempel är den egna fondvalsroboten MAIA . MAIA är ett komplement till den personliga rådgivningen och lanserades på marknaden under fjärde kvartalet 2018. MAIA som fondvalsrobot är mer avancerad än många andra robotar på marknaden då den optimerar en individuellt anpassad fondportfölj vid varje tillfälle baserat på kundens egna preferenser kring bland annat avgiftsnivåer, hållbarhet, etik och rating.

Movestic lägger stor fokus på förändringsvilja och kompetens och är idag 112 personer där många är specialister inom sina respektive områden, med stort affärs- och förändringsfokus. Movestic har det senaste året stärkt organisationen ytterligare, bland annat med kompetenser inom BI, CRM, Projektledning, samt Kommunikation och PR, en unik chans för de som vill vara med på en spännande digitaliserings- och förändringsresa!

Movestic vet värdet av långsiktighet eftersom man verkar i en förtroendebransch som skapar värden och trygghet för kunderna både nu och i framtiden. Movestic arbetar med hållbarhet på tre sätt: genom ansvarsfulla investeringar, genom produkter som främjar ett långsiktigt hållbart samhälle och genom hög integritet och tydlig styrning av arbetet.