Head of Research


Är du en erfaren och skicklig Research Manager eller Researcher med förmåga att coacha team på ett inspirerande, positivt och målorienterat sätt? Vill du dessutom få möjlighet att vara med och bidra till ökad mångfald och ett värderingsdrivet och framtidsorienterat ledarskap i näringslivets ledningsgrupper och styrelserum? Vi är på jakt efter dig som har ett brinnande intresse för search- och rekryteringshantverket och som delar vår vision om större mångfald i näringslivet, till rollen som Head of Research på Wes.


Nu söker vi fler drivna medarbetare som vill göra skillnad på riktigt!

På Wes kommer du få möjlighet att arbeta med några av de mest spännande företagen och rekryteringsuppdragen i näringslivet – såväl i Sverige som i andra länder. Vi är ett snabbrörligt bolag där det finns stora möjligheter att påverka ditt arbete och växa i din roll med oss. Vi söker dig som drivs av stort eget ansvar och av att nå utmanande mål och som trivs i en entreprenöriell miljö där tempot är högt, kunden är i fokus och ingenting är omöjligt. Förutom att få vara med på en spännande tillväxtresa i ett snabbväxande bolag får du möjlighet att göra skillnad varje dag genom att hjälpa våra kunder att bli mer diversifierade och därmed också mer framgångsrika.

Om tjänsten
Som Head of Research på Wes kommer du att leda det dagliga arbetet för researchteamet som består av fem erfarna och vassa Research Managers. De leder research- och kartläggningsarbetet i våra rekryteringsuppdrag som de genomför tillsammans med Rekryteringskonsulterna. Du har en delad roll, där du på samma sätt som våra Research Managers gör search- och kartläggningsarbete i olika rekryteringsuppdrag men du leder även teamets arbete, där fokus ligger på att skapa de allra bästa förutsättningarna för att teamet ska trivas och prestera så bra som möjligt med hög arbetsglädje. Du ansvarar för att optimera resurs- och arbetsfördelningen inom researchteamet och säkerställa högkvalitativa kandidatleveranser i alla searchprocesser.

Som ledare för researchteamet är det avgörande att du är både coachande och lyhörd gentemot ditt team men du behöver också ha förmåga att fatta beslut, planera och fördela arbetet inom gruppen. Ditt arbete sker i samspel med ditt team, med partnergruppen och med rekryteringskonsulterna i en gemensam anda där kundernas och kandidaternas behov och förväntningar alltid är i fokus. Det krävs därför att du är duktig på att samarbeta, prioritera, ta beslut och driva många projekt samtidigt.

Eftersom Du även själv kommer att arbeta i leverans är det viktigt att du har en mycket god erfarenhet och förmåga att arbeta med hela searchprocessen, vilket innebär att kartlägga och identifiera kandidater, utvärdera kompetenser, drivkrafter och erfarenheter hos människor och utifrån det kan göra självständiga och kvalificerade bedömningar om kandidaternas potential att bli framgångsrik i en specifik roll. Arbetet ställer höga krav på analytisk förmåga, att kunna arbeta metodiskt men även kreativt. Du har mycket kontakt med kandidater och känner dig trygg med att presentera och formulera rekryteringsuppdragen både muntligt och i skrift.

Din profil och personliga egenskaper
- Lösningsorienterad och resultatdriven genomförare.
- Mycket god analytisk förmåga.
- Stort kundfokus och affärsdriv.
- Metodisk, strukturerad och noggrann.
- Förtroendeingivande relationsbyggare och god kommunikatör.
- Förmåga att bygga långsiktiga relationer både internt och externt.
- Positiv och prestigelös lagspelare.
- Självständig, självgående och proaktiv.
- Delar Wes värderingar om vikten av inkluderande rekryteringsprocesser och visionen om ökad mångfald i näringslivet.

Erfarenhet och bakgrund
- Erfarenhet av att arbeta med metodiskt researcharbete och headhunting inom executive search i en bredd av branscher.
- Goda projektledaregenskaper och erfarenhet av att självständigt leda flera researchprocesser parallellt.
- Gedigen erfarenhet av att arbeta med rekryteringshantverkets olika områden, såsom kandidatkartläggning, metodiskt researcharbete, urval, telefonintervjuer, personbedömning och referenstagning. Det är meriterande om du även själv har utvecklat processer och strukturer för att få ett metodiskt arbetssätt på plats.
- Erfarenhet av att arbeta med kunder på C-level samt förmåga att delta och bidra i behovsanalyser ute hos kund samt utveckla kravprofiler och rekryteringsannonser.
- Förmåga att prioritera och planera i projekt och uppdrag och allokera resurser på ett smart sätt.
- Meriterande att ha lett team, men inget krav.
- Relevant akademisk examen.
- Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Ytterligare information
Kontakta Nusin Cilgin Björklund på nusin@wesgroup.se.
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. (Ansök via knappen till vänster)Wes rekryterar de absolut bästa kandidaterna till befattningar på lednings- och styrelsenivå. Vår vision är att aktivt bidra till att öka mångfalden i svenskt och internationellt näringsliv. Detta gör vi genom att ständigt utmana normer och arbeta med inkluderande rekryteringsprocesser där vi alltid går bortom de traditionella rekryteringsnätverken i varje searchuppdrag. Vi moderniserar och innoverar rekryteringsbranschen. På Wes är vi nämligen helt övertygande om att bättre mångfald i näringslivet ger mer konkurrenskraftiga, attraktiva och lönsamma företag. Sedan starten 2011 har vi på Wes rekryterat mer än 700 ledare till nya chefsroller och styrelseuppdrag, 80% av dessa är kvinnor och 40% har internationell bakgrund. Det har gjort oss till Sveriges snabbast växande chefsrekryteringsföretag och 2018 utsågs vi till Gasellföretag av Dagens Industri. På Wes arbetar 15 seniorkonsulter och research managers. Vi sitter i fina lokaler centralt på Stureplan.