Chief Operating Officer


Är du en passionerad och driven ledare som tillsammans med det svenska MusicTech-bolaget STACCS vill vara med och förändra en hel musikindustri? Vi söker en resultatfokuserad COO som med ett skarpt affärssinne, passion för musik och förmågan att omvandla visioner till verklighet, blir en nyckelspelare i bolagets fortsatta framgångsresa.


Musikindustrin är i ständig förändring och den digitala utvecklingen i branschen skapar nya möjligheter för hur fans idag konsumerar musikupplevelser online. Trots det är livemusikarenan fortfarande väldigt traditionell. Detta är något som STACCS vill förändra.

STACCS grundades 2017 med intentionen att bygga en plattform som erbjuder exklusivt livematerial med artister från hela världen. Bolaget har börjat sin spännande resa med att dokumentera och filma några av Sveriges största artister och tillsammans med det team som utgör STACCS bygger man nu upp den naturliga streamingtjänsten för livekonserter.

Som ett nästa steg i STACCS tillväxtresa rekryterar man nu en kommersiellt stark COO som kommer få en viktig nyckelroll i bolaget. Som COO förväntas det att man har ett starkt genomförandedriv, är handlingskraftig och har förmågan att leda och skala upp ett bolag under utveckling och snabb förändringstakt. Man blir således ytterst ansvarig för att leda och utveckla det operativa arbetet i bolaget, att omvandla visioner till verklighet.

Som COO är det viktigt att man har ett naturligt affärs- och resultatdriv samt en mycket god strategisk och analytisk nivå, samtidigt som man bör vara hands-on i det dagliga arbetet och ledarskapet.

I rollen har man ett naturligt nära samarbete med grundarna och hela ledningsgruppen, samt övriga medarbetare och samarbetspartners som tex konsertarrangörer, artister mm. Att bygga långsiktiga relationer med samarbetspartners, kunder, och andra interna och externa stakeholders och aktörer kommer vara avgörande för att lyckas i rollen. Rätt person kommer på sikt att ta rollen som bolagets CEO. COO rapporterar till styrelsens ordförande för STACCS och ingår i företagets ledningsgrupp.

Resultatförväntningar

- På ett strategiskt och operativt plan leda och implementera STACCS visioner till taktiska aktiviteter i enlighet med tillväxt- och expansionsplanen.
- Vara en proaktiv och visionär ambassadör för STACCS för att hitta kommersiella synergier och andra samarbetsmöjligheter på marknaden.
- Kontinuerligt utveckla organisationen till att ha effektiva och moderna processer och rutiner samt en organisation som stödjer affären och expansionen framåt.

Personliga egenskaper och profil

- Strategisk och kommersiellt stark och samtidigt ha ett hands-on och operativt driv med förmågan att verkställa och exekvera på strategier.
- Naturlig och självklar ledarprofil med ett tryggt och stabilt ledarskap med modet att fatta beslut och visa riktning samt skapa tydlighet i organisationen.
- En framåtdrivande, självgående och engagerad person som både kan ställa höga krav och samtidigt inspirera sina medarbetare och utmana.
- En prestigelös och jordnära person med naturligt intresse för att leda ett tillväxtbolag med en snabbrörlig entreprenöriell kultur.
- Förmåga att bygga relationer, förtroende och tillit inom STACCS och gentemot nyckelpersoner och samarbetspartners i STACCS nätverk och marknad.
- Mål- och resultatorienterad med ett genuint intresse för affärsutveckling och förmågan att se nya kommersiella möjligheter för STACCS.
- Entreprenöriell anda med en innovativ approach och naturligt intresse och passion för den digitala transformationen som sker inom underhållning- och musikindustrin.

Bakgrund och erfarenhet

- Erfarenhet och kunskap av att leda och utveckla snabbrörlig digital organisation/affär med ett starkt fokus på ledarskap, affär och expansion.
- Erfarenhet av att verka i en starkt kommersiell miljö med liknande och förändringsorienterad kultur som STACCS har är en fördel.
- Erfarenhet från media- och underhållningsbranschen är en fördel men inte avgörande.

Lönevillkor: Fast lön samt möjlighet till incitaments- och optionsprogram. För rätt person finns även möjlighet till investering i bolaget.

Ansvariga konsulter:
Nusin Cilgin Björklund, Seniorkonsult, nusin@wesgroup.se
Ida Ahlsson, Research Manager, ida@wesgroup.se


STACCS grundades 2017 med intentionen att bygga en plattform som erbjuder exklusivt livematerial med artister från hela världen. Bolaget har börjat sin spännande resa med att dokumentera och filma några av Sveriges största artister och tillsammans med det team som utgör STACCS bygger man nu upp den naturliga streamingtjänsten för livekonserter.

STACCS ledningspersoner grundade bolaget under 2017. Dessa har en lång och gedigen erfarenhet av musikbranschen i Sverige och internationellt, men också som entreprenörer i olika branscher.

STACCS ägs främst av grundare och ledning, ledningspersoner på samarbetspartnern ISPY samt investmentbolaget 20 North Street som under 2018 tillförde nytt kapital och gav STACCS möjlighet att accelerera den pågående tillväxtresan. Under våren 2019 kommer ytterligare kapital att tillföras som möjliggör en fortsatt expansion.

Idag har STACCS 1500 användare genom en första testlansering av plattformen i januari 2019, men bolaget har med en trygg bas och plattform tagit fram en tillväxtplan där man siktar på en global expansion med målet att vara en ledande aktör inom området där bolaget och samspelet med artister, skivbolag och konsertarrangörer samt användare står i fokus.