Erfaren Ekonomichef


Vill du leda en nybildad ekonomiavdelning i en myndighet med ett viktigt uppdrag som bidrar till att skapa ett tryggt och säkert samhälle?
Vi söker en erfaren ekonomichef som vill vara med och utveckla Tullverkets ekonomistyrning.


HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER OCH ANSVAR

Som ekonomichef kommer du att utveckla Tullverkets nya ekonomiavdelning som består av ett 13-tal medarbetare. Syftet är att skapa en effektiv, tydlig och modern ekonomistyrning.

Ekonomiavdelningen ansvarar för Tullverkets övergripande ekonomi och budget, finansiell redovisning, bokslut, samt redovisningen av EU:s egna medel. Avdelningen ska också ge stöd till organisationen inom ekonomi- och budgetområdet.

Uppdraget som ekonomichef är i huvudsak strategiskt, med fokus på myndighetens budget- och ekonomiprocesser. Du ingår i Tullverkets ledningsgrupp och rapporterar direkt till Generaltulldirektören. Som ekonomichef är du ansvarig för bokslutet, tar fram prognoser, gör omvärldsanalyser, bevakar och analyserar nyheter inom ekonomiområdet samt initierar och föreslår ekonomiska omprioriteringar vid förändrade ekonomiska förutsättningar. Du ansvarar även för att utveckla strukturer och system inom ekonomiområdet och du verkar för en arbetsmiljö som stimulerar till samarbete, och ständiga förbättringar.

VI SÖKER DIG SOM HAR

• akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande
• erfarenhet av att arbeta som ekonomichef i en större offentlig förvaltning
• dokumenterat god flerårig chefs- och ledarerfarenhet.

DET ÄR MERITERANDE OM DU HAR

• ledarskapsutbildning
• erfarenhet som ekonomichef inom en statlig myndighet och god kännedom om statliga myndigheter och förstår hur de fungerar i ledning, styrning, organisation och uppföljning
• erfarenhet av att framgångsrikt leda förändringsarbete och verksamhetsutveckling inom ekonomistyrning.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Som person är du initiativrik, handlingskraftig, har ett strategiskt synsätt och en god analytisk förmåga. Du kan omsätta analyser till ekonomiska strategier och beslut. I ditt ledarskap är du modig, trygg och stabil. Du är van att utveckla både människor och verksamheter genom ett coachande och kommunikativt ledarskap och du förstår vikten av att skapa engagemang hos dina medarbetare. Din samarbetsförmåga är god och du trivs med att arbeta mot flera kontaktytor i organisationen.

Stor vikt kommer att läggas vid ledarskapsförmågan och personlig lämplighet.

ÖVRIGT

Placeringsort: Stockholm.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass genomförs säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap och slutkandidat kommer att genomgå drogtest. Vi kommer även att genomföra chefstester som en del i rekryteringsprocessen.

FÖR MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

I denna rekryteringen samarbetar Tullverket med Wes. Du är välkommen att kontakta Partner & Senior Konsult, Amelie Wallin på 070-781 11 00 eller via mail: amelie@wesgroup.se.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf G Persson, tel. 040-661 33 21 och Lena Larsson, tel. 08-405 05 35, för SACO-S, Katarina Hernhut, tel. 08-456 52 65.

Sänd in din intresseanmälan och CV via Wes hemsida http://www.wesgroup.se (via knappen till vänster). Urval sker löpande och senaste datum för ansökan är den 7 april 2019.Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor in och ut ur Sverige, vi bidrar till ett säkert samhälle och konkurrensneutral handel.

Vi förenklar den legala handeln och förhindrar den illegala genom att erbjuda smidiga tullrutiner för utrikeshandeln, en enkel gränspassage för resande och ett effektivt gränsskydd.

Vårt uppdrag kommer från Sveriges riksdag och regering. Tullverket grundades 1636 och har i dag cirka 2 100 anställda.

Generaltulldirektör är Charlotte Svensson.