Research Manager


Är du en erfaren och skicklig Research Manager eller Researcher som vill vara med och bidra till ökad mångfald och ett värderingsdrivet och framtidsorienterat ledarskap i näringslivets ledningsgrupper och styrelserum? Vi är på jakt efter dig som har ett brinnande intresse för search- och rekryteringshantverket och som delar vår vision om större mångfald i näringslivet, till rollen som Research Manager på Wes.


Nu söker vi fler drivna medarbetare som vill göra skillnad på riktigt!
På Wes kommer du få möjlighet att arbeta med några av de mest spännande företagen och rekryteringsuppdragen i näringslivet – såväl i Sverige som i andra länder. Vi är ett snabbrörligt bolag där det finns stora möjligheter att påverka ditt arbete och växa i din roll med oss. Vi söker dig som drivs av stort eget ansvar och av att nå utmanande mål och som trivs i en entreprenöriell miljö där tempot är högt, kunden är i fokus och ingenting är omöjligt. Förutom att få vara med på en spännande tillväxtresa i ett snabbväxande bolag får du möjlighet att göra skillnad varje dag genom att hjälpa våra kunder att bli mer diversifierade och därmed också mer framgångsrika.

Om tjänsten
Som Research Manager på Wes kommer du att bidra i det dagliga arbetet som en viktig del av researchteamet som består av fem erfarna och vassa Research Managers. På Wes leder research managers research- och kartläggningsarbetet i våra rekryteringsuppdrag som genomförs tillsammans med seniorkonsulterna.

Det är viktigt att du har en mycket god erfarenhet och förmåga att arbeta med hela searchprocessen, vilket innebär att kartlägga och identifiera kandidater, utvärdera kompetenser, drivkrafter och erfarenheter hos människor och utifrån det kan göra självständiga och kvalificerade bedömningar om kandidaters potential att bli framgångsrik i en specifik roll. Arbetet ställer höga krav på analytisk förmåga, att kunna arbeta metodiskt men även kreativt. Du har mycket kontakt med kandidater och känner dig trygg med att presentera och sälja in rekryteringsuppdragen både muntligt och i skrift. Du kommer även att skriva kravprofiler och annonser, något som också ställer krav på en god kommunikativ förmåga.

Din profil och personliga egenskaper
• Lösningsorienterad och resultatdriven genomförare.
• Mycket god analytisk förmåga.
• Stort kundfokus och affärsdriv.
• Metodisk, strukturerad och noggrann.
• Förtroendeingivande relationsbyggare och god kommunikatör.
• Förmåga att bygga långsiktiga relationer både internt och externt.
• Positiv och prestigelös lagspelare.
• Självständig, självgående och proaktiv.
• Delar Wes värderingar om vikten av inkluderande rekryteringsprocesser och visionen om ökad mångfald i näringslivet.

Erfarenhet och bakgrund
• Erfarenhet av att arbeta med metodiskt researcharbete och headhunting på chefsnivå i en bredd av branscher.
• Goda projektledaregenskaper och erfarenhet av att självständigt leda flera researchprocesser parallellt.
• Gedigen kunskap om och erfarenhet av rekryteringshantverkets olika områden, såsom kandidatkartläggning, metodiskt researcharbete, urval, telefonintervjuer, personbedömning och referenstagning.
• Erfarenhet av att arbeta med kunder på C-level samt förmåga att delta och bidra i behovsanalyser ute hos kund samt utveckling av kravprofiler och rekryteringsannonser.
• Relevant akademisk examen.
• Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Ytterligare information
Kontakta Nusin Cilgin Björklund på nusin@wesgroup.se.
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. (Ansök via knappen till vänster)


Wes rekryterar de absolut bästa kandidaterna till befattningar på lednings- och styrelsenivå. Vår vision är att aktivt bidra till att öka mångfalden i svenskt och internationellt näringsliv. Detta gör vi genom att ständigt utmana normer och arbeta med inkluderande rekryteringsprocesser där vi alltid går bortom de traditionella rekryteringsnätverken i varje searchuppdrag. Vi moderniserar och innoverar rekryteringsbranschen. På Wes är vi nämligen helt övertygande om att bättre mångfald i näringslivet ger mer konkurrenskraftiga, attraktiva och lönsamma företag. Sedan starten 2011 har vi på Wes rekryterat mer än 700 ledare till nya chefsroller och styrelseuppdrag, 80% av dessa är kvinnor och 40% har internationell bakgrund. Det har gjort oss till Sveriges snabbast växande chefsrekryteringsföretag och 2018 utsågs vi till Gasellföretag av Dagens Industri. På Wes arbetar 15 seniorkonsulter och research managers. Vi sitter i fina lokaler centralt på Stureplan.