Client Manager


Är du ambitiös, affärsdriven, initiativrik och professionell med förmåga att skapa långsiktiga relationer i en konkurrensutsatt marknad? Vi söker en trygg och självständig relationsskapare till rollen Client Manager för DNB Corporate Banking – Financial Institutions.


Som Client manager ansvarar du lokalt eller globalt för DNBs kunder inom sektorn Financial Institutions baserade framförallt i Sverige. Du har det primära ansvaret för kunden inklusive vidareutveckling av affären och relationen. För utvalda kunder och prospekts sker kundbearbetning och affärsutveckling i nära samarbete med teamets Client Advisor. Beroende av kondernas behov och engagemang sker även ett mycket nära samarbete med produktenheterna, bl a Markets.

För att vara aktuell som kandidat så krävs att du redan idag har etablerade relationer inom sektorn Financial Institutions och har vilja och förmåga att etablera nya kontakter. Du är van vid att arbeta strukturerat och självständigt mot uppsatta mål och vill samtidigt dela med dig av din kunskap för att bidra till teamets framgång. Rollen innebär att du agerar projektledare och leder ett kundteam bestående av flera kollegor från olika kompetensområden.

För att lyckas i rollen krävs att du är engagerad och proaktiv samt har en god förmåga att kunna prioritera. Du är innovativ, kreativ och lösningsfokuserad. Vidare är du prestigelös, öppen och sätter kunden främst. Du har god förmåga att samarbeta, kommunicera och bygga relationer såväl internt som externt. Du har även stark förmåga att kunna tolka och värdera behov, formulera budskap samt en förmåga att skapa säljande material och utforma passande och nytänkande koncept.

Arbetsmiljön är dynamisk präglat av det internationella sammanhang verksamheten ingår i liksom av många samarbeten med kunniga medarbetare över avdelningsgränserna.

Kompetens och erfarenhet

• Minst 5 års erfarenhet av arbete inom bank- och finansbranschen samt etablerade relationer inom sektorn finansiella institutioner.
• Erfarenhet av långsiktigt relationsbyggande och långa säljcykler
• Väl utvecklad förståelse för affärslogiken inom sektorn finansiella institutioner, god kunskap om finansiella produkter och lösningar
• God kunskap inom kreditgivning och kreditbedömning
• Stort intresse för kundarbete, kundlösningar och affärer
• Akademisk utbildning, gärna med ekonomisk/finansiell inriktning
• Svenska och Engelska obehindrat i tal och skrift

Personliga egenskaper

• Förmåga att sälja och utveckla långsiktiga relationer
• Resultatinriktad och analytisk
• Kommunikativ och social
• Starkt eget driv och viljan att hela tiden utvecklas
• Självständig och initiativrik
• Uthållig och tålmodig
• Förtroendeingivande med hög personlig integritet

Övrigt

DNB arbetar utifrån synsättet att mångfald och jämn könsfördelning ökar kvaliteten på de produkter som DNB erbjuder.

DNB genomför bakgrundskontroll vid alla externa rekryteringar. Bakgrundskontrollerna genomförs av ToFindOut efter samtycke av kandidaten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm. Resor förekommer i begränsad omfattning.

Ansvarig rekryteringskonsult: Per Fornander, mobil: +46 (0) 70 316 77 65, mail: per@wesgroup.se

Ansvarig Research Manager: Ida Ahlsson, ida@wesgroup.se


DNB är en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring. På den svenska marknaden erbjuder man de flesta tjänster och produkter som efterfrågas av medelstora och stora företag samt institutioner. För privatkunder erbjuder man, via sina samarbetspartners, kreditkort, billån samt ett brett fondutbud.