Managementkonsulter till BearingPoint Healthcare


Den svenska hälso- och sjukvården genomgår en förändringsperiod, där givna förutsättningar utmanas för att förbereda för framtida samhällsbehov. Drivs du av att vara med och påverka den framtida hälso- och sjukvården? Då är rollen som Managementkonsult på BearingPoint ditt nästa steg!


BAKGRUND
Hälsovårdssektorn går igenom en stark transformationsperiod, där alla givna förutsättningar utmanas och branschen behöver förbereda sig för samhällets framtida krav. Detta är ett spännande tillfälle för dig som är intresserad av att vara med och lösa dessa utmaningar.

Som medlem i vårt Nordic Healthcare-team kommer du att arbeta tillsammans med kollegor som alla har en passion för att spela en central roll i omvandlingen av sektorn. Vi har förmågan att översätta affärsbehov till lösningar, som bidrar till att säkerställa framtida framgång för våra kunder. Tillsammans med genuint engagerade och ambitiösa konsulter, kommer du att stödja våra kunder genom att använda nya tillvägagångssätt och innovativ teknik för att leverera exceptionellt långsiktigt värde och resultat.

BearingPoint söker både juniora och seniora managementkonsulter till sitt starkt växande team inom hälso- och sjukvård och relaterade branscher. Antingen har du lite kortare erfarenhet och intresse av att arbeta inom detta område eller har du flerårig erfarenhet av konsultrollen samt erfarenhet och/eller intresse av att arbeta inom hälso- och sjukvård och det medicinska området.


ARBETSUPPGIFTER/ANSVARSOMRÅDEN
Du kommer primärt att arbeta inom projekt i hälso- och sjukvårdssektorn som en del av vårt Nordic Healthcare-team även om du organisatoriskt tillhör en av våra tre funktionella Service Lines (Digital & Strategy, Technology eller Operations). För detta krävs ett starkt intresse och fallenhet för att arbeta inom offentlig och privat hälso- och sjukvård och relaterade branscher. Du drivs av att vara med och utveckla denna intressanta bransch.

För rätt kandidat erbjuder BearingPoint spännande karriärmöjligheter med en möjlighet att utvecklas i en högpresterande miljö. BearingPoint är kända för sin informella och ”Easy to work with” kultur.

KOMPETENS OCH ERFARENHET
• M.Sc. i teknik, medicin, biomedicin, ekonomi eller IT.
• 1-3 års arbetslivserfarenhet för Consultant, 4-7 år för Senior Consultant.
• Konsulterfarenhet och/eller arbetslivserfarenhet från branschen (stat, myndighet, landsting, privatvårdgivare) är meriterande.
• Svenska flytande i tal och skrift.
• Du kombinerar en naturvetenskaplig approach med affärstänk, projektledning och entreprenörskap.
• Du har erfarenhet av att arbeta inom hälso- och sjukvård och/eller det medicinska/biotekniska området, alternativt tidigare erfarenhet av att ha arbetat som managementkonsult kombinerat med ett starkt intresse för hälso- och sjukvård.
• Du har förmåga att skapa effektiva relationer både internt och externt.
• Du är en lagspelare som är kundserviceorienterad.

PERSONLIGA EGENSKAPER
• Stark kvalitativ och kvantitativ analytisk förmåga.
• Prestigelös, anpassingsbar, energisk, proaktiv och självgående.
• Pedagogisk och tydlig i kommunikation/presentation.
• Hög integritetsnivå samt trygg i ditt ledarskap.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i centrala Stockholm, Malmö eller Göteborg.

Information och ansökan
BearingPoint samarbetar med Women Executive Search i denna rekrytering. För mer information vänligen kontakta Agnetha Dahlström på 0709/73 73 70 eller agnetha@wesgroup.se


BearingPoint är ett europeiskt managementkonsultföretag med ca 4 000 anställda, varav knappt 100 i Sverige. BearingPoint erbjuder konsulttjänster i gränslandet mellan strategi, verksamhet och IT till kunder inom både privata och offentliga sektorn, med stor fokus på den svenska hälso- och sjukvården. BearingPoint tillhandahåller tjänster längs hela det spektrat, med fokus på verksamhetsutveckling och förändringsledning nära sina kunder, ute i kundernas verksamheter. Detta kallar BearingPoint ”Business Consulting”.

Affärsvärlden ändras kontinerligt vilket resultaterar i komplex efterfrågan och adaptiva lösningar. BearingPoint kombinerar bransch, operationell och tekniska färdigheter med skrädarsydda lösningar för varje kunds unika utmaningar. Den adaptiva approachen är hjärtat i BearingPoints kultur och har lett till framgångsrika långsiktiga samarbeten med världsledande bolag.