Head of M&A Transaction


Eitrium söker en framåtlutad, driven och entreprenöriell Head of M&A Transaction, som vill vara en del av Eitriums framgångsresa!

Att vara Head of M&A Transaction på Eitrium innebär att vara med att driva och vidareutveckla en fantastisk, nystartad bolagsgrupp med starka ägare och stora tillväxtplaner. På Eitrium erbjuds frihet under ansvar, i dess rätta bemärkelse.


OM ROLLEN
Som Head of M&A Transaction rapporterar du till VD, och ingår i koncernens ledningsgrupp.

I rollen är du ansvarig för att på ett noggrant och affärsmässigt sätt exekvera på Eitriums affärsmöjligheter. Du fungerar som ett bollplank till Investeringsteamet inför upprättandet av avsiktsförklaringar (LOI) ur ett juridiskt perspektiv, men främst som den person som ansvarar för genomförandet och projektledandet av processerna under Due Dilligence och avtalsförhandlingen.

Du behöver förstå M&A (både ur ett affärsmässigt och legalt perspektiv), och vara bekväm att hantera affärer med stora belopp.

I ditt ansvar ingår att agera både affärsmässig och juridisk rådgivare till Eitriums ledning, men att i rollen inte bara vara rådgivande, utan även kunna fatta beslut och exekvera på råden. Diverse andra uppgifter ingår i ansvaret, såsom exempelvis att hantera nyemissioner och anställningsavtal – det vill säga agera som bolagets jurist när tillämpligt.


PROFIL, BAKGRUND OCH PERSONLIGA EGENSKAPER
Du har en juristexamen i botten och 5 - 10 års erfarenhet av relevant erfarenhet, vilket resulterat i en gedigen erfarenhet inom M&A och avtalsförhandling.

I rollen som Head of M&A Transaction behöver du vara:
- Ekonomiskt och juridiskt kunnig, och van att hantera den komplexa balansen mellan dem bägge.
- En god förhandlare, som obehindrat kan föra dialog med entreprenörer från olika företagskulturer. Du finner glädje i, och gillar, att göra affärer.
- Van att ta stort eget ansvar och bidra till ett högt tempo.

För att lyckas i rollen är du:
- Stark analytiskt med både ett operativt och strategiskt mind-set, med naturlig förmåga att se helheten, och samtidigt en utpräglad doer, bekväm att ta stort ansvar.
- Professionell i din kommunikation och kan leverera tydliga och koncisa material och presentationer, på god svenska och engelska.
- Självgående med hög arbetskapacitet, starkt driv, hög ambitionsnivå och initiativförmåga.
- Administrativt duktig.
- En människokännare som ofta får sin vilja igenom.
- Stresstålig samt både prestigelös och flexibel i att ta tag i det som behöver göras.
- Trygg i dig själv, med utmärkt förmåga att ta ställning och fatta beslut, inte minst i en både snabbfotat entreprenöriell och långsiktigt stabil kultur.
- Självsäker och förtroendeingivande, och bekväm även i pressade situationer.
- Hjälpsam och stöttande gentemot dina kollegor.

Rollen som Head of M&A Transaction på Eitrium är en spännande roll med stort ansvar i ett nystartat, drivet bolag i kraftig tillväxt. Det är en roll med enastående möjligheten att få delta i många intressanta bolagstransaktioner och - inte minst – bygga ett investmentbolag från scratch.

På Eitrium ges du fantastiska möjligheter att bygga din kompetens och professionella nätverk, samt få värdefulla erfarenheter för din fortlöpande karriär. På Eitrium är det lätt att trivas!

ÖVRIGT
Tjänsten är tillsvidareanställning med placering på Eitriums kontor i lättillgängliga Solna Arenastad, med goda parkeringsmöjligheter i Mall of Scandinavia.

Eitriums samarbetar med Wes i denna rekrytering. För mer information och frågor om rollen är du välkommen att kontakta Wes Seniorkonsult Eva Winberg Tydén på eva@wesgroup.se eller 070 424 51 10.

Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, tex. uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.
OM EITRIUM

Eitrium är ett nystartat diversifierat investmentbolag, som investerar i etablerade, stabila och lönsamma, små och medelstora produktbolag inom nischade marknader.

Eitriums vision är att vara en trygg hamn för små och medelstora entreprenörsledda bolag med marknadsledande produkter. Eitriums mission är att samla och stärka nischade och lönsamma SME-bolag till Sveriges starkaste bolagsgrupp. Stabilitet, motståndskraft och ett evighetsperspektiv är grunden till Eitriums verksamhet.

Som ägare stöttar Eitrium bolagens entreprenörer inom affärsutveckling och succession, med kapital och kompetens.

Eitrium investerar i, och utvecklar, stabila och lönsamma bolag. Med sin decentraliserade affärsmodell kombinerar Eitrium existerande expertis inom gruppen med nya tankesätt inom digitalisering och affärsutveckling, för att förädla och stärka bolagen inför framtiden. Genom affärsmodellen försäkras entreprenörerna att driva sina verksamheter efter egen vision, där besluten fattas så nära kunder och medarbetare som möjligt.

Eitrium har en mycket ambitiös affärsplan att inom en 5-årsperiod förvärva ett 50-tal bolag, nå en total EBIT på 500 miljoner, och en marknadsvärdering på 10 miljarder kronor. Med denna höga tillväxttakt kommer tempot att vara mycket högt i bolaget och arbetsuppgifterna variera. En börsnotering i någon form kan bli aktuell i framtiden.

Eitrium ingår i en stark företagsgrupp. Huvudägare och grundare är Saeid Esmaeilzadeh, som tidigare grundat flera liknande och framgångsrika investmentbolag, såsom exempelvis Sdiptech.