HEAD OF SEARCH


Wes växer och nu söker vi fler drivna medarbetare som vill göra skillnad på riktigt!

Vill du bidra till att öka mångfalden i svenskt näringsliv? Vill du utvecklas hos någon som inte bara talar om jämställdhet, mångfald och inkludering utan också aktivt arbetar med det i alla aspekter av affären och verksamheten? Vill du dessutom göra detta tillsammans med fantastiska kollegor och genom en modern, kompetensbaserad, innovativ och professionell chefsrekryteringsprocess? Då är detta rollen för dig!OM ROLLEN

Vi söker dig som drivs av stort eget ansvar och av att nå utmanande mål och som trivs i en entreprenöriell miljö där tempot är högt, kunden är i fokus och ingenting är omöjligt.

Som Head of Search på Wes kommer du ha en nyckelroll hos oss och i våra uppdrag. Du arbetar med våra Researchkonsulter och i team med våra Seniorkonsulter och leder searchstrategier med fokus på att kartlägga, identifiera och attrahera marknadens mest intressanta kandidater till varje uppdrag. Detta är en delad roll där du genomför search- och kartläggningsarbete i olika rekryteringsuppdrag men ansvarar även för Wes searchprocess – både för att säkerställa att vi uppfyller våra standarder och för att ständigt utmana och utveckla vårt arbetssätt.

På Wes kommer du få möjlighet att arbeta med några av de mest spännande företagen och rekryteringsuppdragen som finns på marknaden. Våra kunder är etablerade storföretag, entreprenörsdrivna bolag inom tech- och tillväxtarenan men också flera investment- och riskkapitalbolag. Vi samarbetar även med offentlig sektor och ideella organisationer.

Rollen ställer höga krav på kreativitet men även att kunna arbeta metodisk, analytisk förmåga och förmåga att driva många projekt samtidigt. Det är viktigt att du är van vid och uppskattar att arbeta självständigt och har förmåga att vara en tydlig, proaktiv och noggrann konsult och projektledare. Eftersom du själv kommer arbeta i leverans och även stötta research teamet i deras arbete är det viktigt att du har en mycket god erfarenhet och förmåga att arbeta med hela searchprocessen, vilket innebär att kartlägga och identifiera kandidater, utvärdera kompetenser, drivkrafter och erfarenheter hos människor och utifrån det kan göra självständiga och kvalificerade bedömningar om kandidaternas potential att bli framgångsrik i en specifik roll.

Rollen kräver mycket externa kontakter och relationer och därför är det viktigt att du är kommunikativt stark och arbetar obehindrat i både svenska och engelska. Du har mycket kontakt med kandidater och uppdragsgivare och känner dig trygg med att presentera och formulera rekryteringsuppdragen både muntligt och i skrift. Du sätter stor vikt vid att bygga starka kandidatupplevelser och goda relationer i alla processer. Har du dessutom ett genuint intresse för framtidsfrågor inom näringsliv- och samhälle samt är van vid att driva uppdrag med motparter på C-level och styrelsenivå kommer du att trivas hos oss.

BAKGRUND OCH PROFIL

- Gedigen erfarenhet av rekryteringshantverkets olika områden, som metodisk research och kandidatkartläggning, urvalsarbete, intervjuer- och personbedömningar.
- Goda projektledaregenskaper och erfarenhet av att självständigt leda flera processer och projekt parallellt.
- Erfarenhet från tjänsteförsäljande B2B-verksamhet med kunder i ledande befattning.
- Erfarenhet av att bidra i behovsanalyser hos kund samt utveckling av kravprofiler, annonser och uppdragsbeskrivningar på svenska och engelska.
- Intresse för och kunskaper inom näringslivs- och samhällsfrågor.
- Relevant akademisk examen.
- Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

PERSONLIGA EGENSKAPER VI VÄRDESÄTTER

- Lösningsorienterad och resultatdriven genomförare
- Mycket god analytisk förmåga
- Stort kundfokus och affärsdriv
- Strukturerad och noggrann
- Förtroendeingivande relationsbyggare och god kommunikatör
- Positiv och prestigelös lagspelare
- Självgående och proaktiv
- Delar Wes värderingar om vikten av inkluderande rekryteringsprocesser och visionen om ökad mångfald och inkludering i näringslivet.

Du kommer att ingå i ett diversifierat team som kombinerar att ha roligt på jobbet med att leverera högsta kvalitet till våra kunder.

ÖVRIGT

Omfattning:
Heltid, tillsvidareanställning 100 %.

Tillträde:
Så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

För mer information:
Kontakta Carolina Engström på carolina.engstrom@wesgroup.se eller Rebecka Shirazi på Rebecka@wesgroup.se.


Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, tex. uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.
OM WES

Wes arbetar med Executive Search och rådgivning med fokus på mångfald och inkludering på styrelse- och ledningsnivå. Vi är den givna samarbetspartnern för de bolag som, precis som vi, värdesätter ett modernt ledarskap och en inkluderande företagskultur

Vi arbetar innovativt och inkluderande och ser till hela kompetensutbudet i marknaden genom att alltid identifiera och inkludera de starkaste ledarna i varje rekryteringsprocess. Vi har sedan starten 2011 rekryterat 1200 ledare, varav 75 % är kvinnor och 35 % har internationell bakgrund. Wes utbildar och föreläser även för små eller större grupper, ofta kring frågor tätt sammanlänkade med rekrytering och mångfald.

Wes sitter i trevliga lokaler ett stenkast från Humlegården/Stureplan och är sedan 2018 en del av Ogunsen AB som är noterade på First North Stockholm.

Nu söker vi fler medarbetare som vill fortsätta förändringsresan tillsammans med oss!