GJENSIDIGE SVERIGE SÖKER CHEF PARTNER


Är du en initiativrik resultatinriktad relationsbyggare? Har du dessutom ett starkt eget driv och viljan att hela tiden utveckla dig själv och den verksamhet du ansvarar för? Då kan du vara den vi söker till rollen som chef till Gjensidiges partnerverksamhet i Sverige.


Hos Gjensidige Sverige får du möjlighet att vara med och bidra till Gjensidiges tillväxt på den svenska marknaden i en kultur som präglas av tre kärnvärden – Bygg trygghet, Tänk nytt och Ta sats. Ambitionen är att bli det mest kundorienterade bolaget i Norden och man vill att alla kunder ska uppleva det de kallar för Gjensidige upplevelsen. Arbetsplatsen präglas av en mix av åldrar, erfarenhet och bakgrund och ledarskapet kännetecknas av inspiration, utveckling och leverans. Genom sin tillhörighet till en stor koncern finns den naturliga tryggheten som innebär att det finns resurser och kompetens att tillgå. Det finns en stor frihet för egna initiativ både på strategisk och operativ nivå.

Gjensidige arbetar aktivt med jämställdhet, mångfald och hållbarhet vilket är en viktig del av försäkringsverksamheten och i arbetet med kunder och samarbetspartners. Gjensidige tar ansvar och vill bidra till en bättre värld med ett socialt engagemang för ett tryggare samhälle.

Om rollen - Chef Partner

Ditt ansvar är att tillsammans med ditt team leda arbetet med Gjensidiges partnerverksamhet i lönsam tillväxt. Premievolymen för partnerverksamheten utgörs av både privat och företagsaffär och motsvarar ca 60% av Gjensidige Sveriges premievolym. Du ansvara för att balansera kravet på växt samtidigt som lönsamheten prioriteras. Du har det fulla resultatansvaret för affären och till din hjälp har du ditt team men också enheterna inom underwriting, pris och produkt. Partnerteamet består av 6 erfarna key account managers och en koordinator.

Affären består av flera stora viktiga samarbetsavtal där distribution sköts av samarbetspartnern. För andra avtal sker distributionen via Gjensidiges eget kundcenter. Du har även ansvar för extern distribution via aggregatorer och försäkringsförmedlare. Rollen innebär många kontakter med samarbetspartners företrädare, både vid upphandling och omförhandling men också i den löpande uppföljningen av affären.

För att lyckas i tjänsten vill vi att du har erfarenhet av att driva partnerverksamhet med kunden i centrum. Du har också kunskap om och erfarenhet av försäkringsaffär och insikt i hur samarbeten kan skapa värde för en försäkringsverksamhet, för partnern och för slutkunden. Ett genuint intresse för människor och kunskap om hur relationer skapas och bibehålls är ett krav för den här typen av roll. Viktigt är också att du har kunskap i hur portföljlönsamhet skapas och vad som driver den långsiktiga lönsamheten i affären. Som chef för Partner rapporterar du till företagets VD Anders Lundin och ingår i företagets ledningsgrupp.

Vi söker dig som har arbetat med liknande uppgifter gärna inom försäkringsbranschen eller närliggande branscher. Det här är din chans att ta klivet in i en företagsledning där du får möjlighet att påverka hela verksamhetens strategiska inriktning.

Kompetens och erfarenhet

• Stort intresse för och erfarenhet av partnersamarbeten, allianser och externa distributionskanaler
• Förståelse för hur partnersamarbeten skapar affärsmässigt värde i verksamheten
• Erfarenhet av att arbeta med lönsam tillväxt ur ett portföljperspektiv
• Erfarenhet av att leda och utveckla framgångsrika team
• Gärna akademisk utbildning, med exempelvis ekonomisk/finansiell inriktning eller motsvarande
• Erfarenhet från försäkringsbranschen och likande roller är meriterande

Personliga egenskaper

• Resultatinriktad med förmågan att växla mellan både strategiska och operativa frågor
• Du har intresse för det som är viktigt i en affär och förmåga att se detaljer så väl som helheten
• Mycket starkt eget driv och viljan att hela tiden utveckla den verksamhet du ansvarar för, dina medarbetare och dig själv.
• Mycket god samarbetsförmåga och förmåga att inspirera och motivera
• Du är en kommunikativ och social relationsskapare
• Du är van att arbeta självständigt och du är den som tar initiativet
• Du är strukturerad och du ger dig inte förrän du mått dina mål
• Du är förtroendeingivande och har hög personlig integritet

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Gjensidige Sveriges huvudkontor på Karlavägen 108 i Stockholm. Du får räkna med en del resor till Gjensidiges kontor i Malmö, Luleå men också till Oslo och Köpenhamn.

Ansvarig rekryteringskonsult: Per Fornander, mobil: +46 (0) 70 316 77 65, mail: per.fornander@wesgroup.se


Gjensidige Forsikring ASA
Gjensidige är ett av Nordens ledande försäkringsbolag och ett av de största bolagen noterade på Oslo Börs. Största ägare är Gjensidige Stiftelsen som äger drygt 60% av aktierna. Gjensidigestiftelsen representerar kunderna i Gjensidige Norge och ägarstrukturen går tillbaka till den ömsesidiga ägarstrukturen som fanns före 2010 innan börsnoteringen. Bolaget har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Baltikum, har totalt cirka 4 000 medarbetare och huvudkontoret är placerat i Oslo.

Gjensidige Sverige
I Sverige etablerades Gjensidige Försäkring år 2007. Antalet anställda är cirka 230 medarbetare placerade i Stockholm, Luleå eller Malmö och bolaget erbjuder försäkringsprodukter till privatpersoner och företag. Gjensidige säkrar liv, hälsa och värden med utgångspunkt i visionen "Vi ska känna kunden bäst och bry oss mest".