Research Consultant


Wes växer och söker en Research Consultant som vill göra skillnad!OM ROLLEN

Vi söker dig som trivs i en entreprenöriell miljö där tempot är högt och ingenting är omöjligt. Som Research Consultant på Wes kommer du ha en nyckelroll hos oss och i våra uppdrag. Du arbetar i team med våra seniorkonsulter och leder searchstrategier med fokus på att kartlägga, identifiera och attrahera marknadens mest intressanta kandidater till varje uppdrag.

På Wes kommer du få möjlighet att arbeta med några av de mest spännande företagen och rekryteringsuppdragen som finns på marknaden. Våra kunder är etablerade storföretag, entreprenörsdrivna bolag inom tech- och tillväxtarenan men också flera investment- och riskkapitalbolag.

Arbetet ställer höga krav på kreativitet och analytisk förmåga. Det är viktigt att du är van vid och uppskattar att arbeta självständigt och har förmåga att vara en tydlig, proaktiv och noggrann konsult och projektledare. Har du dessutom ett genuint intresse för framtidsfrågor inom näringsliv- och samhälle samt är van vid att driva uppdrag med motparter på C-level och styrelsenivå kommer du att trivas hos oss. Eftersom du har mycket externa kontakter och relationer är det viktigt att du dessutom är kommunikativt stark och arbetar obehindrat i både svenska och engelska. Du sätter stor vikt vid att bygga starka kandidatupplevelser och goda relationer i alla processer.


BAKGRUND OCH PROFIL

- Erfarenhet från tjänsteförsäljande B2B-verksamhet med kunder i ledande befattning.
- Goda projektledaregenskaper och erfarenhet av att självständigt leda flera processer och projekt parallellt.
- Meriterande med kunskap om, och erfarenhet av, rekryteringshantverkets olika områden, som metodisk research och kandidatkartläggning, urvalsarbete, intervjuer- och personbedömningar.
- Meriterande med erfarenhet av att bidra i behovsanalyser hos kund samt utveckling av kravprofiler, annonser och uppdragsbeskrivningar på svenska och engelska.
- Intresse för och kunskaper inom näringslivs- och samhällsfrågor.
- Relevant akademisk examen.
- Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.


PERSONLIGA EGENSKAPER VI VÄRDESÄTTER
- Lösningsorienterad och resultatdriven genomförare.
- Mycket god analytisk förmåga.
- Stort kundfokus och affärsdriv.
- Strukturerad och noggrann.
- Förtroendeingivande relationsbyggare och god kommunikatör.
- Positiv och prestigelös lagspelare.
- Självgående och proaktiv.
- Delar Wes värderingar om vikten av inkluderande rekryteringsprocesser och visionen om ökad mångfald och inkludering i näringslivet.

Du kommer att ingå i ett diversifierat team som kombinerar att ha roligt på jobbet med att leverera högsta kvalitet till våra kunder.

Kom till oss. Gör din grej tillsammans med teamet. Skapa förändring.


ÖVRIGT
Omfattning:
Heltid, tillsvidareanställning 100 %.

Tillträde:
Så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

För mer information:
Kontakta Henrik Alm, på henrik@wesgroup.se alternativt 073 913 58 27.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. Sista ansökningsdatum 12/1 2022.


OM WES

Wes arbetar med Executive Search och rådgivning med fokus på mångfald och inkludering på styrelse- och ledningsnivå. Vi är den givna samarbetspartnern för de bolag som, precis som vi, värdesätter ett modernt ledarskap och en inkluderande företagskultur.

Vi arbetar innovativt och inkluderande och ser till hela kompetensutbudet i marknaden genom att alltid identifiera och inkludera de starkaste ledarna i varje rekryteringsprocess. Vi har sedan starten 2011 rekryterat 1200 ledare, varav 75 % är kvinnor och 35 % har internationell bakgrund. Wes utbildar och föreläser även för små eller större grupper, ofta kring frågor tätt sammanlänkade med rekrytering och mångfald.

Wes sitter i trevliga lokaler ett stenkast från Humlegården/Stureplan och är sedan 2018 en del av Ogunsen AB som är noterade på First North Stockholm.

Nu söker vi fler medarbetare som vill fortsätta förändringsresan tillsammans med oss!