Marknadsområdeschef Fastighetsförvaltning Stockholm


Vill du vara med och skapa något betydelsefullt för framtiden – utveckla hållbara idéer och skapa fler möjligheter för fler människor? Vill du ha utrymme att växa, tänka nytt och tänka längre? Kort sagt, önskar du en utmanande och stimulerande arbetsplats? Välkommen till Riksbyggen.


Som Marknadsområdeschef Fastighetsförvaltning Stockholm är din uppgift att strategiskt och operativt leda och utveckla verksamheten i marknadsområdet. Som Marknadsområdeschef driver och ansvarar du för att upprätta affärsplan, budget och prognos. Vidare har du ett omfattande personalansvar, då du leder och coachar dina medarbetare samt arbetar i samverkan för en god arbetsmiljö. En stor del i arbetet innefattar att utifrån kundinsikter säkerställa kvalitet, nöjda kunder och tillväxt samt följa upp resultat- och verksamhetsmål utifrån affär, organisation och individ. Centralt i uppdraget är att samverka med andra delar av affärsverksamheten med kundernas, ägarnas och samhällets bästa för ögonen.

Du ansvarar för att skapa förutsättningar för en effektiv organisation som stimulerar engagemang och motivation. Du leder chefer som leder chefer på ett inkluderande sätt mot gemensamma mål med kundfokus i alla led. Marknadsområdeschefen Stockholm rapporterar till Affärschefen. I rollen ansvarar du för ca 115 medarbetare som arbetar med fastighetsförvaltning inom ekonomisk och teknisk förvaltning, drift och energi samt fastighets- och verksamhetsservice. I teamet finns 5 direktrapporterande chefer; 2 Leveranschefer, 1 Säljchef, 1 Kundgruppchef.

Vi söker dig som har:
• relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet från omfattande arbetslivserfarenhet
• gedigen ledarskapserfarenhet, med vana att leda chefer som leder chefer
• god erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter samt driva
förändringsarbete, med kunden i fokus

Meriterande är:
• bakgrund inom fastighetsbranschen
• erfarenhet från fastighetsförvaltning
• erfarenhet av styrelsearbete

För att lyckas i rollen behöver du:
• ha ett strategiskt och övergripande perspektiv samt handlingskraft att föra verksamheten och medarbetarna framåt
• vara affärsmässig, resultatorienterad, driven, uthållig och ha initiativförmåga
• stimuleras av utmaningar och se möjligheter på ett kreativt sätt
• ha social och kommunikativ förmåga samt vara öppen, förtroendeingivande
och prestigelös
• vara relationsbyggande och vårda goda relationer både externt och internt
• kunna identifiera förändringar i omvärlden, analysera dem och driva
förändringsprocesser framåt i en framgångsrik affärsverksamhet

ÖVRIGT
Tjänsten är tillsvidareanställning med huvudsaklig placering i Stockholm. Tjänsten kräver körkort och tillgång till egen bil.

Riksbyggen samarbetar med Wes i denna rekrytering. För mer information och frågor om rollen är du välkommen att kontakta Wes Seniorkonsult Eva Winberg Tydén, 070 424 51 10 eller eva@wesgroup.se.


OM RIKSBYGGEN

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. De är en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder.

Riksbyggen finns över hela landet och har 2800 medarbetare. Det är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande.