Chef Verksamhetsutveckling


Vill du vara en del i något större? - Vi söker en person som kommer leda arbetet med verksamhetsutveckling och vara drivande i att stötta organisationen inom områdena hållbarhet, kommunikation och digital utveckling samt ansvara för projektkontor, IT och säkerhet.

Du har bred kompetens inom ovanstående områden och bakgrund från bank- eller försäkringsbranschen.

Missa inte chansen att bli en del i en organisation som nu tar nästa kliv för att bli ännu mer affärsorienterade med syfte att vidareutveckla ett framgångsrikt försäkringsbolag där affär, medarbetare och kund står i centrum.Länsförsäkringar Södermanland är den självklara aktören på försäkringsmarknaden inom länet. Nyligen presenterades en omorganisation med fokus på ökad affärsmässighet och ökat tempo där nyckelorden är utveckling och innovation, konkurrenskraftig effektivitet, öka andelen helkunder, Södermanlands mest nöjda kunder, motiverade medarbetare, bidra till ett hållbart Södermanland och lönsam tillväxt över tid.

Som ett steg i Länsförsäkringar Södermanlands tillväxtresa skall man rekrytera en Chef Verksamhetsutveckling där en del av arbetet kommer vara att stötta organisationen med operativ implementering inom områdena hållbarhet, kommunikation och digital utveckling.

En betydande del i rollen kommer att vara att arbeta med att finna ständiga förbättringar som kan utveckla verksamheten samt samordna och sprida utvecklingsinformation från LFAB och dotterbolag och övriga inom LF-gruppen. Nyckeltal kommer bland annat att vara projektleverans, digital förflyttning, SoMe-uppföljning, driftuppföljning, hållbarhetsrapportering samt uppföljning av leveransplan. För att lyckas är det viktigt att man har ett naturligt affärs- och resultatdriv samt ett stort intresse för innovation, utveckling och implementering.

Rollen som Chef Verksamhetsutveckling på Länsförsäkringar Södermanland är ny och initialt leder man ett Projektkontor, Kommunikation, Digital utveckling, IT samt Hållbarhet och Samhällsengagemang.

Chef Verksamhetsutveckling sitter i företagsledning och rapporterar till VD, Lena Högfeldt. Övriga i den nya företagsledningen är Chef Sakförsäkring, Chef Bank, Chef Liv & Hälsa, Chef Ekonomi och Chef HR.


ÖVERGRIPANDE ANSVARSOMRÅDEN

- Ta fram verktyg och metoder för ständiga förbättringar.

- Samordna och sprida utvecklingsinformation från Länsförsäkringar AB och dotterbolag samt övriga LF-gruppen.

- Samordna Länsförsäkringar Södermanlands utvecklingsportfölj.

- Vara leveransmottagare från Länsförsäkringar AB inklusive dotterbolag.

- Stötta organisationen med operativ implementering inom områdena hållbarhet, kommunikation och digital utveckling.

- Implementera projektmodeller.

- Underhålla IT-driftmiljöer.

- Ansvara för säkerhet.


PROFIL OCH PERSONLIGA EGENSKAPER

Ledarskap

- Naturlig och ödmjuk ledarprofil med ett tryggt och stabilt ledarskap där fokus ligger på samverkan och att utveckla verksamheten.

- Förmåga att skapa delaktighet och engagemang i organisationen där medarbetarna tillåts ta ansvar, fatta beslut och vara mer delaktiga.

- Prestigelös och jordnära person med ett starkt ”vi-tänk” och respekt för medarbetare och omgivning.

Affärs- och verksamhetsledning

- Fokus på att vara operativ, implementera men med en strategisk förmåga och ett genuint intresse för verksamhetsutveckling, digital utveckling och tillväxt.

- Ett naturligt intresse för omvärldsbevakning och en förmåga att se nya möjligheter för verksamheten.

- En god förmåga att prioritera, hålla högt tempo, se framåt och bekräfta framgångarna.


BAKGRUND OCH ERFARENHET

- Flerårig ledarerfarenhet.

- Bred erfarenhet av verksamhetsutveckling.

- Önskvärt med erfarenhet från bank- /försäkringsbranschen.

- Gärna erfarenhet från miljöer där det är stort krav på samverkan och utveckling.

- Erfarenhet av att leda förändringsarbete och att implementera med goda resultat.

- Erfarenhet av att driva tillväxt i konkurrensutsatt marknad är en fördel.

- Gärna erfarenhet av tillståndspliktig verksamhet.

- Mycket goda kunskaper i svenska.

- Relevant akademisk utbildning.

- Körkort.


ÖVRIGT

Placeringsort:
Nyköping (möjlighet till distansarbete ett par dagar i veckan)

Ansvarig konsult:
Sara Råsmar, Seniorkonsult, sara@wesgroup.se, 072 - 003 60 22

Urvalsarbetet inleds i början/mitten av augusti.


1846 lades grunden till dagens Länsförsäkringar Södermanland som i år firar fantastiska 175 år.

Länsförsäkringar Södermanland är ett kundägt, lokalt och självständigt bolag som arbetar för att öka sörmlänningars säkerhet och trygghet samt att medverka till ett hållbart liv. Bolagets huvudkontor finns i Nyköping med ytterligare kontor i Eskilstuna, Katrineholm och Strängnäs.

Länsförsäkringar Södermanland utvecklar tillsammans det samhälle som finns runt omkring oss, både långsiktigt och förebyggande. På så sätt kan du vara med och tillföra ett varaktigt värde som går utanför ditt eget arbete. Företagets ambition är att ha de nöjdaste kunderna och att vara länets bästa arbetsplats.

Länsförsäkringar Södermanland är en del i en rikstäckande grupp av 23 självständiga och lokala försäkringsbolag, som har en stark förankring i sin bygd.

I administrativa och tekniska frågor samarbetar bolagen genom det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB.

Länsförsäkringar har bank, försäkringsbolag och fastighetsförmedling och erbjuder produkter och tjänster inom områdena Betala, Spara, Låna, Försäkra samt Fastighetsförmedling.