BUSINESS DEVELOPMENT & STRATEGY MANAGER


Är du en entreprenöriell och driven management- strategikonsult med god affärsförståelse och initiativförmåga, och vill vara med på och bidra till Recharges snabba och spännande tillväxt- och framgångsresa?

Vill du därtill vara delaktig i att sätta bolagets tillväxtstrategi och driva innovation i ett långsiktigt perspektiv och samtidigt bidra till ett hållbarare samhälle?


Recharge söker en driven, självständig, målinriktad och lösningsorienterad Business Development & Strategy Manager som passionerat vill kasta sig in i olika projekt och arbetsuppgifter.

OM ROLLEN

Som Business Development & Strategy Manager kommer du att rapportera direkt till Recharges nordiskt ansvariga CCO. Du kommer att arbeta nära ledningen i en både operationell och strategisk roll.

I rollen kommer du att vara starkt bidragande till att såväl bygga bolaget som att utarbeta Recharges tillväxtstrategi, utveckla tillväxtmålen och leverera tillväxtplanen i en mycket intensiv tillväxtfas. I den starkt växande elbils- och laddmarknaden, får du vara med, verka och påverka i en historisk period i bolagets utveckling.

Till rollen som Business Development & Strategy Manager på Recharge söker vi dig som:

• Har en akademisk examen på masternivå i ekonomi eller motsvarande

• Har 3-5 års erfarenhet från management- och/eller strategikonsultroll och/eller affärsutveckling

• Har erfarenhet av att strukturera och utvärdera tillväxtmöjligheter, finansiella analyser, investeringsanalyser och/eller M&A

• Har förmåga att räkna på olika business cases, paketera lösningar och sälja in dem väl

• Har erfarenhet från strategi och affärsutveckling, samt genomförande

• Hanterar stakeholder management

• Behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift

För att lyckas väl i rollen som Business Development & Strategy Manager bör du:

• Ha förmåga att planera och strukturera det egna arbetet, stark drivkraft, kapacitet och hög ambitionsnivå, samt god initiativförmåga och leveranssäkerhet

• Ha god affärsförståelse och förmåga att se utvecklingsalternativ och dess konsekvenser

• Vara entreprenöriell, driven, förändringsorienterad och nyfiken

• Besitta goda ledaregenskaper, vara lagspelare och ha förmåga att driva både projekt och team

• Ha ett strategiskt, kommersiellt och analytiskt mind-set, samt naturlig förmåga att se helheter och forma holistiska lösningar

• Vara kreativ i nya sätt att utveckla verksamheten och samtidigt ha problemlösningsförmåga och ett strukturerad och metodisk tillvägagångssätt

• Ha förmåga att arbeta både strategiskt och operativt

• Vara flexibel, stresstålig och prestigelös

ÖVRIGT

Tjänsten är tillsvidareanställning med huvudsaklig placering på huvudkontoret i centrala Stockholm.

Recharge samarbetar med Wes i denna rekrytering. För mer information och frågor om rollen är du välkommen att kontakta Wes Seniorkonsult Eva Winberg Tydén, 070 424 51 10 eller eva@wesgroup.se.OM RECHARGE

Recharge är Nordens största operatör av ladd-stationer, med närmare 2 500 offentliga ladd-stationer på sina huvudmarknader Norge, Finland och Sverige. Därtill hälsar Recharge varje månad tusentals nya elbilsägare välkomna till sina laddstationer längs vägarna. Tillväxttakten i bolaget är mycket hög.

Såsom laddoperatör driver Recharge ett utbrett nätverk av laddstationer. Laddoperatörens uppgift är att placera ut och bygga samt underhålla, driva och uppgradera laddstationerna.

Recharge erbjuder andra aktörer, s k laddtjänstleverantörer, att leverera laddtjänster i sina laddstationer, och gör det därmed möjligt för elbilsägare att ladda sina bilar på Recharges laddstationer. För att skapa en god kundupplevelse för alla elbilister handlar Recharges således upp pålitliga servicepartners och leverantörer.

Recharge är sprunget ur Fortum, som redan 2012 var pionjärer inom publika laddningslösningar för elbilar med verksamhet i flera länder. Sedan maj 2020 är Infracapital, en del av M&G Plc, största ägare i Recharge. Infracapital är en aktiv ägare med högt ställda förväntningar på bolagets utveckling och resultat, men som samtidigt erbjuder unika möjligheter i form av finansiell styrka för kapitalinvesteringar och långsiktiga mål. Detta tillsammans med bolagets djupa erfarenhet som pionjärer inom laddinfrastruktur skapar unika förutsättningar för Recharges utveckling.

Recharge präglas av både entreprenöriell och agil företagskultur samt lång och gedigen erfarenhet. Ända sedan starten har drivkraften för Recharges verksamhet varit innovation, hållbarhet och förenkling för alla som kör elbil. Genom gröna investeringar bygger bolaget en stabil infrastruktur för en snabbt växande bransch med enorm potential.

Recharge har idag 35 anställda i Norge, Sverige och Finland.