VD till Lövånger Elektronik Fagersta AB


Wes söker för LEAB Groups räkning en tillväxtorienterad VD till Lövånger Elektronik Fagersta AB. Är du idag VD eller är redo för att ta nästa steg i karriären till en VD-roll?


Om tjänsten
Tjänsten innebär operativt ansvar för bolaget med både resultat- och legalt ansvar. Du har ett övergripande ansvar för företagets strategiska utveckling, marknadsföring, försäljning, produktion, inköp och logistik. Uppdraget är att skapa tillväxt vilket innebär stort engagemang i både att utveckla befintliga kundrelationer och att förvärva nya kunder.

Tjänsten innebär ansvar för att driva och utveckla LEABs kunderbjudande för att öka kundtillfredsställelsen såväl som lönsamheten. Ditt ansvar är att leda arbetet mot ställda verksamhetsmål i form av ekonomiska resultat, kundnöjdhet, medarbetarnöjdhet, driva ständiga förbättringar och säkerställa en effektiv verksamhet med hög klimat- och miljöprestanda. Rollen som VD har ett stort fokus på att utveckla både kundrelationer och leverantörsrelationer.

Du rapporterar till koncernens CEO Ivan Vincent. Bolaget har drygt 20 anställda och omsätter idag strax under 100 mkr.

Vem söker vi?
Vi söker dig som antingen har en liknande roll idag alternativt har du ett funktionellt ansvar och har potential och motivation för att utvecklas vidare i en VD-roll. Du är en person med ett modernt ledarskap och har förmåga att utveckla både medarbetare och kundrelationer. Du motiveras av utmaningar och är både entreprenöriell och uthållig i ditt arbete för att skapa tillväxt och förverkliga företagets vision och mål. Du är en mycket god kommunikatör både muntligt och skriftligt. Som person är du prestigelös och skapar resultat genom effektivt teamwork. Du är van vid kundkontakter och att leda affärsförhandlingar med både kunder och leverantörer.

Du trivs i rollen att leda och utveckla medarbetare och verksamhet mot gemensamma mål i enlighet med våra kärnvärden; långsiktighet, pålitlighet och stabilitet och med en kvalitetssäkring utöver det vanliga. Du har ett intresse för marknad- och kundfrågor såväl som ett tekniskt intresse och en god förståelse för den verksamhet du ska leda. Som ledare är du tydlig, synlig och modig.

Du har relevant akademisk utbildning inom teknik eller ekonomi och har erfarenhet från elektronikbranschen eller annan tillverkande industri. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Du behärskar engelska både skriftligt och muntligt.

LEAB är övertygade om att mångfald och inkludering bidrar till att bygga ett mer attraktivt, effektivt, kundorienterat och lönsamt företag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
Placeringsort: Fagersta. Det ingår resor i tjänsten.

Sista ansökningsdag är den 1 maj 2021.

I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Wes och om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Per Svahn, Seniorkonsult på Wes, per.svahn@wesgroup.se alt 073-800 04 72.

Om LEAB
Lövånger Elektronik Fagersta AB är en del av LEAB Group som är specialister på kontraktstillverkning av elektronik. Sedan första fabriken i Lövånger etablerades 1972 har ett gediget kunnande inom elektronikproduktion byggts upp. LEAB erbjuder idag ett komplett utbud av tjänster från utveckling, industrialisering och prototyptillverkning till serieproduktion och eftermarknadstjänster.

LEAB utvecklar och tillverkar elektronik för båt- och tågsäkerhet, larm och passersystem, mätutrustningar, kraftaggregat, audioprodukter, mobila datorer och annan känslig utrustning som har en sak gemensamt: Det måste fungera, utan undantag, även i extremt tuffa miljöer. LEABs långsiktighet, pålitlighet och stabilitet erbjuder en produktion och kvalitetssäkring utöver det vanliga. Därför är företaget ett naturligt val för kunder med höga krav på kvalitet, leveransprecision och miljötålighet.

LEAB Group omsätter ca 660 mkr och har ca 350 anställda. Bolagen ingår i Lifco-koncernen där Carl Bennet är majoritetsägare.