Senior Research Manager till Wes


Wes växer och söker en Senior Research Manager som vill göra skillnad!


Om rollen

Vi söker dig som trivs i en entreprenöriell miljö där tempot är högt och ingenting är omöjligt. Som Senior Research Manager på Wes kommer har du en nyckelroll hos oss och i våra uppdrag. Du arbetar i team med våra seniorkonsulter och leder searchstrategier med fokus på att kartlägga, identifiera och attrahera marknadens mest intressanta kandidater till varje uppdrag.

På Wes kommer du få möjlighet att arbeta med några av de mest spännande företagen och rekryteringsuppdragen som finns på marknaden. Våra kunder är etablerade storföretag, entreprenörsdrivna bolag inom tech- och tillväxtarenan men också flera PE- och riskkapitalbolag. Det betyder att du kommer få arbeta med en bredd av roller och uppdrag för några av de mest intressanta företagen på marknaden idag.

Arbetet ställer höga krav på kreativitet och analytisk förmåga. Det är viktigt att du är van vid och uppskattar att arbeta självständigt och har förmåga att vara en tydlig, proaktiv och noggrann konsult och projektledare. Har du dessutom ett genuint intresse för framtidsfrågor inom näringsliv- och samhälle samt är van vid att driva uppdrag med motparter på C-level och styrelsenivå kommer du trivas hos oss.

Eftersom du har mycket externa kontakter och relationer är det viktigt att du dessutom är kommunikativt stark och arbetar obehindrat i både svenska och engelska. Du sätter stor vikt vid att bygga starka kandidatupplevelser och goda relationer i alla processer.Bakgrund och profil

- Gedigen erfarenhet av executive search och headhunting av ledare på C-level, gärna i en bredd av branscher.

- Erfarenhet av att bidra i behovsanalyser hos kund samt utveckling av kravprofiler, annonser och uppdragsbeskrivningar på svenska och engelska.

- Goda projektledaregenskaper och erfarenhet av att självständigt leda flera processer och projekt parallellt.

- Gedigen kunskap om och erfarenhet av rekryteringshantverkets olika områdena, som metodisk research- och kandidatkartläggning, urvalsarbete, intervjuer- och personbedömningar.

- Relevant akademisk examen.

- Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.Personliga egenskaper som vi värdesätter

- Lösningsorienterad och resultatdriven genomförare.

- Mycket god analytisk förmåga.

- Stort kundfokus och affärsdriv.

- Metodisk, strukturerad och noggrann.

- Förtroendeingivande relationsbyggare och god kommunikatör.

- Positiv och prestigelös lagspelare.

- Självständig, självgående och proaktiv.

- Delar Wes värderingar om vikten av inkluderande rekryteringsprocesser och visionen om ökad mångfald och inkludering näringslivet.


För mer information

Kontakta Head of Search, Malin Söhr, på malin@wesgroup.se. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. (Ansök via knappen till vänster)


Wes arbetar med att rekrytera ledare till näringslivet- och samhällets toppskikt. Vi är den givna samarbetspartnern för de bolag som, precis som vi, värdesätter ett modernt ledarskap och en inkluderande företagskultur. Vi arbetar innovativt och inkluderande och ser till hela kompetensutbudet i marknaden genom att alltid identifiera och inkludera de starkaste ledarna i varje rekryteringsprocess. Vi har sedan starten 2011 rekryterat 1000 ledare, varav 75 % är kvinnor och 35 % har internationell bakgrund. Nu söker vi fler medarbetare som vill fortsätta förändringsresan tillsammans med oss!