Executive Trainee


Storskogen söker en framåtlutad, driven och prestigelös kandidat som vill vara en del av Storskogens framgångsresa! Att vara Executive trainee på Storskogen innebär att du får en fantastisk inkörsport till alla delar av Storskogens organisation där du kommer att få vara delaktig i en dynamisk period i bolagets historia och driva ett bolag med över 3500 anställda som under den senaste femårsperioden växt med över 75 procent i snitt per år. Du kommer att få en unik insyn i bolaget och ges möjlighet att bygga ett brett professionellt nätverk, få värdefulla verktyg och erfarenheter för din framtida karriär.


Som Executive trainee kommer du att rapportera direkt till Storskogens VD Daniel Kaplan. Du kommer att arbeta nära VD och övriga ledningsgrupp både operationellt och strategiskt. Du kommer att agera både executiv assistent och som en ”all-round” generalist där arbetsuppgifterna kommer att variera mellan strategiska diskussioner, förvärv, styrelsemöten hos portföljbolag, investerarmöten med institutioner, vara med och ta fram bolagets obligationsprogram och utgivande av finansiella instrument, bankförhandlingar och internationell rekrytering.

Det är väsentligt att du är driven, nyfiken och lösningsorienterad och passionerat kastar dig in i olika projekt och arbetsuppgifter högt som lågt. Planen är att du initialt arbetar nära VD under en 2 års period för att därefter få möjlighet att arbeta någonstans inom bolaget som tex inom M&A, på ett av bolagets affärsområden eller internationellt. Det finns även möjlighet att arbeta på ett av Storskogens portföljbolag.

Kompetens och erfarenhet

2–3 års arbetslivserfarenhet.
Förmåga att strukturera problem och vända komplexa utmaningar till fungerande lösningar.
Väl utvecklad förmåga att hantera Stakeholder management.
Svenska och engelska flytande i tal och skrift.
Meriterande med management konsulterfarenhet och eller drivit eget bolag.
Akademisk examen från Handels eller Industriell Ekonomi.

Personliga egenskaper

Självgående med hög arbetskapacitet, starkt driv, hög ambitionsnivå och initiativförmåga.
Förändringsorienterad och nyfiken.
Hög integritetsnivå samt starka ledaregenskaper.
Strategiskt och analytiskt mind-set, har en naturlig förmåga att se helheten.
Strukturerad och kreativ med mycket god organisatorisk förmåga.
Prestigelös; beredd att arbeta högt och lågt.
Disciplinerad och leveranssäker.
Flexibel och Stresstålig.

Övrigt

Tjänsten är tillsvidareanställning med huvudsaklig placering på huvudkontoret i centrala Stockholm.

Storskogen samarbetar med Wes i denna rekrytering. För mer information och frågor om rollen är du välkommen att kontakta Agnetha Dahlström agnetha@wesgroup.se.


Om Storskogen

Storskogen grundades 2012 och är en privatägd bolagsgrupp som förvärvar och driver välskötta och lönsamma bolag med ledande ställning på sin marknad. Storskogen är uppdelat i tre affärsområden och består av 70 affärsenheter med över 4000 anställda. Mer än två tredjedelar av bolagen är lokaliserade utanför storstadsregionerna. De 70 affärsenheterna består av närmare 200 separata bolag inom olika branscher. Under 2020 hade Storskogen en omsättning på 8,9 miljarder och EBITA växte med 78 procent till närmare 900 miljoner kronor.

Storskogen tror på att vårda allt det som gjort de bolag de köper framgångsrika och har inte för avsikt att sälja vidare de företag man förvärvar. Den som säljer sitt livsverk till Storskogen ska känna sig trygg med att Storskogen som ny ägare kommer att bidra med kompetens och stöd för bolagets fortsatta utveckling och framgång.

Storskogen har en beprövad ägarmodell där förvärvade företag omfattas av koncernens principer för ekonomisk styrning och kontroll, men där affärsbesluten ligger kvar i företagen. Varje företag har fortsatt ansvar för strategi, kompetens och resultat och är nyckeln i entreprenörskapet och det driv som utgör kärnan i Storskogens ägarmodell.