CFO


Har du erfarenhet av att arbeta brett inom finans och operations, gillar att arbeta både strategiskt och operativt? Då ska du ta chansen att vara med på Rahmqvist spännande tillväxtresa!


Rahmqvist står inför nya utmaningar och är inne i en intressant utvecklingsfas där du kommer att erbjudas en ansvarsfull roll att vara med och utveckla Rahmqvists finansfunktion och operations. Rahmqvist har höga tillväxtambitioner som innefattar franchisekoncept, nytt e-handelskoncept och ytterligare internationell expansion.

Som CFO ingår du i Rahmqvists ledningsgrupp och förväntas bidra i ledningsarbetet på ett operativt och handlingskraftigt sätt. CFO rapporterar till CEO Jesper Rahmqvist.

Sammanfattande rollbeskrivning

Rahmqvist söker en affärsdriven CFO som tycker om att driva utveckling och förändring. Som CFO ansvarar du för finansfunktionen, kundtjänstfunktionen och lagret för koncernen vilket innefattar 9 länder och 30 medarbetare. Du har det övergripande och operativa ansvaret för att säkerställa gruppens externa redovisning med uppdraget att säkerställa en stark finansiell- och affärsdriven styrning genom att vidareutveckla bolagets och finansavdelningens rutiner och processer.

Som person är du stabil, noggrann och har integritet. Uppdraget kommer att ställa höga krav på din sociala och kommunikativa förmåga och du behärskar utöver svenska även engelska i tal och skrift. Det är avgörande att du har en förmåga att balansera mellan att vara strategiskt fokuserad och operationell samt att du har ett holistiskt perspektiv.

Du drivs av affärsmässiga förbättringar och att bidra med väl underbyggda beslutsunderlag. Du utvecklar och upprättar beslutsstöd och rapporter till ledning, styrelse och beslutsfattare.

Övriga arbetsuppgifter

• Agera bollplank till CEO och CCO och övriga ledning och tillsammans växa och förflytta bolaget.
• Ansvara för hantering av bolagets legala frågor, revisors kontakter och bankrelationer.
• Coacha och utveckla medarbetarna med målsättning att dessa skall agera självständigt och proaktivt.
• Övergripande ansvar för extern rapportering, styrelsematerial samt bolagsadministration.
• Ansvara för bokslut, prognoshantering och uppföljning.
• Ansvarig finansiellt och legalt för gruppens övriga innehav av bolag utanför core business.
• Agera sekreterare vid bolagets styrelsemöten.

Kompetens och erfarenhet

• >5 års erfarenhet som CFO och gärna bakgrund som auktoriserad revisor eller från en controlling-funktion alternativt konsultbakgrund. /Meriterande med tidigare erfarenhet från tillväxtbolag inom e-handel.)
• Stark analytisk förmåga.
• Affärsdriven och kommersiellt kunnig.
• Meriterande med god förståelse av automation och ny teknik
• God datorvana och utmärkta kunskaper i Microsoft Excel.

Personliga egenskaper

• En energifylld och social person med ett genuint intresse för andra människor.
• En effektiv doer med starkt driv som tar ägarskap.
• Driven, utåtriktad och prestigelös
• Kreativ och lösningsorienterad.
• En utpräglad lagspelare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Gåshaga på Lidingö.

Har du frågor kring är du välkommen att kontakta Agnetha Dahlström via mail agnetha@wesgroup.se eller på 0709 73 73 70.
Om Rahmqvist

Rahmqvistgruppen är specialister på allt som har med arbetsplatser, kontorsmaterial och dess användning att göra. Rahmqvist utvecklar smarta produkter som hjälper deras kunder att arbeta effektivare och hälsosammare. Varje dag besöker de genom sina olika varumärken hundratals företag runt om i Europa och gör människors jobb lite enklare, tryggare och roligare.

Eric Rahmqvist AB är en internationell företagsgrupp bestående av nio varumärkesdivisioner och ca 400 anställda. Rahmqvist finns representerade i 16 länder och har egna försäljningsbolag i 10 länder. Tusentals produkter från deras specialutvecklade sortiment demonstreras och levereras dagligen till nöjda kunder runt om i världen. Detta ger Rahmqvist en unik kunskap om arbetsplatser och produktanvändning på fler marknader än den svenska. Dessa kunskaper använder de sedan i utvecklingen av nya tjänster och produkter.

Rahmqvist produktfilosofi är enkel. Rahmqvist nöjer sig aldrig med det som går att hitta i vanliga standardsortiment. Alla deras produkter utvecklas inom koncernen och har unika egenskaper. Rahmqvist investerar i egna verktyg hos sina tillverkare och all produktion sker enligt deras specifikationer gällande kvalitet och miljöpåverkan. Rahmqvist är som enda företag i branschen certifierade både för design, konstruktion och utveckling. Det garanterar produkter utvecklade med omtanke om dig som kund. Som specialister är det också Rahmqvist ansvar att finnas vid sina kunders sida. Därför kan produkter och tjänster enbart köpas när Rahmqvist besöker sina kunders arbetsplatser.

Organisation och kultur

Rahmqvists huvudkontor, produktutveckling och marknadsavdelning finns på Lidingö strax utanför Stockholm. Här utvecklas varor, tjänster och marknadsmaterial som sedan sprids vidare ut i organisationen internationellt.

Kulturen karaktäriseras av frihet under ansvar, familjekänsla, delegering, högt i tak och snabba beslut. Rahmqvist affärsmodell bygger på många små återkommande kunder. I Sverige har Rahmqvist ca 20 000 kunder men ser varje arbetsplats som en potentiell kund.