Denna tjänst är redan tillsatt


Chefredaktör till Kyrkans Tidning

Är du en stark ledare och driven journalist? Vi söker nu en nytänkande Chefredaktör med stort digitalt driv och kunnande som tar Kyrkans Tidning till nästa nivå.
Kyrkans Tidning är landets största tidning riktad specifikt till anställda och aktiva inom Svenska kyrkan. Tidningen kommer ut en gång i veckan, har en TS-upplaga på 27 100 och är till sin karaktär en bransch/organisationstidning som skall förmedla nyheter, inspirera och agera debattforum för sina läsare.

Verbum söker nu en ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Kyrkans Tidning att ersätta Ewa Wirén när hon går i pension. Den nya chefredaktören skall leda en redaktion på 9 personer. Som chefredaktör för Kyrkans Tidning är man även chefredaktör och ansvarig utgivare för livsstilsmagasinet Amos.


För att lyckas som ny chefredaktör skall du ha följande bakgrund och egenskaper:

•Bred journalistisk erfarenhet och gedigen erfarenhet av att arbeta på en tidningsredaktion samt inom ett eller flera medieföretag och/eller inom kommunikationsvärlden.

•Mycket stor erfaren inom både tryckt och digital journalistik och vara väl rustad för att leda tidningens fortsatta digitala utveckling parallellt med papperstidningen.

•Gedigna ledaregenskaper med stor erfarenhet av att leda och utveckla en redaktion.

•För att kunna bidra till ägarföretagets övergripande utvecklingsarbete behöver du även ha erfarenhet av ledningsarbete i en kommersiell ledningsgrupp eller motsvarande.

•Relevant journalistisk utbildning samt en god stilistisk förmåga.

Som person behöver du:

•Ha ett utifrånperspektiv men samtidigt en förståelse och intresse för vad det innebär är att leda en organisationstidning som Kyrkans Tidning. Uppdraget är att spegla Svenska kyrkan inifrån och samtidigt förmå skildra kyrkans roll och ställning i det omgivande samhället på ett objektivt plan.

•Vara en stark och naturlig ledare med förmåga att driva förändring och bygga starka team.

•Chefredaktören måste vara medlem i och förtrogen med Svenska kyrkan.

För mer information, kontakta Nusin Cilgin på nusin@womenexecutivesearch.seKyrkans Tidning ägs av Verbum AB, det ledande medieföretaget riktat till den kyrkliga marknaden i Sverige. Utgivningen består av böcker, småtryck, tidningar och en växande portfölj av digitala tjänster. Bolaget är baserat i Stockholm och omsätter drygt 100 Mkr med ett 20-tal anställda. Verbum ingår i mediekoncernen Berling Media AB som även inkluderar läromedelsbolaget Gleerups och fortbildningsföretaget Gothia Fortbildning. Berling Media har totalt 150 anställda i Stockholm och Malmö.
Anställningen är på heltid med tillträde i februari. För frågor kring den här tjänsten, kontakta Nusin Cilgin, nusin@womenexecutivesearch.se