Denna tjänst är redan tillsatt


Styrelseledamot till Paradox Interactive


Är du en innovativ ledare med gedigen kunskap om digital affärsutveckling? Ett av världens mest spännande spelbolag söker nu en ny ledamot till sin styrelse.

Om Paradox Interactive

Paradox Interactive har sedan 1999 varit verksamma som ett internationellt dataspelsförlag men har också egenutvecklade spel. Företaget har framgångsrikt etablerat sig som ett av de ledande PC-strategi-förlagen på den internationella arenan med starka partnerskap och distributionskanaler över hela världen.

Bolaget har en stark position både som förlag och utvecklare inom nischen strategispel och har flera starka varumärken samt ett aktivt och växande användarforum bestående av över 3 500 000 gamers.

I den ständigt växande produktportföljen ingår de kritikerrosade serierna Europa Universalis, Crusader Kings och Hearts of Iron samt flera starka varumärken som Cities Skylines, Magicka och Pillars o f Eternity. Paradox Interactive omsatte 385 MSEK första halvåret 2015. För mer information, besök http://www.paradoxplaza.com.

Bolaget står nu inför en fortsatt stark tillväxtresa. Inför 2015 års styrelsesammansättning vill man nu rekrytera en ny styrelseledamot som kommer ha en aktiv roll i styrelsen och bidra till Paradox Interactives fortsatta utveckling.

Den nya styrelseledamoten som Paradox Interactive söker ska ha erfarenhet och tyngd inom digital affärsutveckling och på ett strategiskt plan kunna bidra med kunskap kring digitaliseringens inverkan på affärsutveckling, marknadsstrategier och produktutveckling inom konsumentområdet. Man söker en person med erfarenhet, känsla för och förmåga att förstå och tillgodogöra sig trender och strömningar i det sociala medielandskapet och applicera dem i verksamhetsutveckling.

En genuin nyfikenhet och intresse för den arena som Paradox Interactive verkar på är en förutsättning men erfarenhet från spelbranschen är inget krav. Erfarenhet av online retail och av att ha suttit i ledande befattningar i digitala tillväxtverksamheter är en stark fördel.

Den nya ledamoten ska ha ett entreprenöriellt driv, en engagerande attityd och stark vilja att bidra till Paradox Interactive framtida utveckling.

Erfarenhet/kompetenser

För att lyckas i rollen som styrelseledamot i Paradox Interactive är det viktigt att man har:


• Minst 5-10 års erfarenhet från ledande befattningar i en internationell B2C verksamhet.
• God branschkunskap från underhållning, media och/eller E-commerce.
• Gedigen kunskap och intresse av digitaliseringens inverkan på affärsmodeller, produktutveckling och marknadsföring.
• Stark analytisk och strategisk förmåga.
• Erfarenhet av strategiskt arbete i ledningsgrupp.
• Förståelse och erfarenhet av att utveckla digitala affärer, produkter, tjänster och samarbeten som får verksamheter att växa.


Personliga egenskaper

• Hög professionell nivå.
• Strategisk och analytisk.
• Prestigelös och lyhörd.
• Förtroendeingivande.
• Innovativ med en naturlig känsla för nya idéer och affärsmöjligheter.

För mer information om den här rekryteringen, vänligen kontakta Nusin Cilgin på Wes, nusin@womenexecutivesearch.se